Sailfish OS'tan yepyeni görüntüler

Nokia'nın "sırtından vurduğu" işletim sistemi, yeni adıyla ilk kez bu kadar net biçimde karşımızda!

İşte yeni işletim sistemi!

Nokia'nın adeta sırtından vurduğu MeeGo mobil işletim sisteminin üzerine, Jolla tarafından geliştirilen ve çoklu görev yetenekleriyle öne çıkan Sailfish OS, geçtiğimiz haftalarda tanıtılmıştı. Şimdi ise onu deneme şansı bulan Engadget, merak edilen işletim sisteminden görüntüler paylaştı.

Linux tabanlı bir mobil işletim sistemi olan Sailfish OS, diğer Linux tabanlı platformlar gibi ARM ve x86 cihazlar üzerinde çalışabiliyor. Şu sıralar tamamlanmak üzere bulunan Sailfish SDK, hâlâ geri bildirimlere açık.

Sailfish OS'un neden bir Nokia N950'de gösterildiğini merak ediyorsanız, bunun nedeni işletim sisteminin arkasındaki şirket Jolla'nın birçok eski MeeGo mühendisini bünyesinde barındırması.

Sailfish OS'u kurcalama fırsatı bulan Engadget ise bazı uygulamalar henüz tamamanlanmamış olsa da, onunla son derece sağlam bir işletim sistemi tecrübe ettiklerini söylüyor. Görünüşe bakılırsa yakın gelecekte Firefox OS ve Sailfish OS gibi iki yeni mobil işletim sistemi, kendilerini Apple ve Google gibi devlerin arasına atacak ve pastadan kendi paylarını kapmaya çalışacaklar.

Sailfish OS'dan görüntüler için galerimizi tıklayın!

Okuyucu Yorumları