Salesforce, uygulama desteğini fena kırptı!

Popüler Android uygulaması, kendisini en üst seviye cihazlar dışındakilere kapatma kararı aldı!

Uygulama desteğini fena kırptı!

Amerikan bulut şirketi Salesforce, desteklediği Android'li cihaz listesini neredeyse en dibinden budayarak ilginç bir karara imza attı.

Salesforce'un hamlesi 2017'de geçerli hale gelecek, ancak bu gerçekleştiğinde bulut şirketinin mobil uygulaması, sadece bazı Samsung ve Nexus telefonlarda desteklenecek. Salesforce'un açıklamasına göre desteklenen telefonlar, Samsung Galaxy S5, S6 ve S7; Samsung Galaxy Note 4 ve Google Nexus 5X ve Google Nexus 6P'den ibaret olacak.

Firmanın raporlanan hataları sadece bu telefonlarda test edeceği, hatanın başka telefonlarda yaşanması halinde onarım sunmayacağı söyleniyor. Salesforce'un iPhone uygulaması da benzer bir muameleye maruz kalacak ve iPhone 5/5C, iPad Mini 2/3 ve iPad 4'e verilen destek geri çekilecek.

Salesforce'un sadece en üst seviye telefonları destekleme kararı, elbette birçok kullanıcının Twitter'da durumdan şikayetçi olmasıyla sonuçlandı. Apple ve Samsung'un telefonları piyasanın büyük bölümünü elinde tutsa da, piyasada Çinli üreticiler dahil olmak üzere birçok farklı marka ve model bulunuyor.

Okuyucu Yorumları