Samsung CES 2012'de sınırları zorluyor!

Samsung, yeni planlarını ve ürünlerini dev fuarda ortaya çıkardı. İşte dikkat çeken detaylar...

Samsung büyük düşünüyor!

Dünyanın teknoloji liderlerinden Samsung Electronics, tüketici elektroniği sektörüne yönelik yenilikçiliğin sınırlarını zorlayan vizyonunu açıkladı. Tüm ürün yelpazesi için geçerli olacak vizyon çerçevesinde Samsung, cihazlar ve içerikler arasındaki sınırları kaldıracak ve tüketiciler için daha basit ve daha akıllı bir yaşam sunacak.

2012 Tüketici Elektronikleri Fuarı'nda (CES) sunum yapan Samsung, farklı kategorilerdeki ürün serilerini, içerikleri ve hizmetleri barındıran yeni bir bağlantılı ekosistemi tanıttı.

Samsung'un Tüketici Elekronikleri İş Birimi Başkanı BK Yoon, "Tüketicilerin elektronik yaşamının tüm unsurlarını birbirine bağlayabilen tek şirket olarak öne çıkıyoruz. Televizyonlardan cep telefonlarına, tabletlerden bilgisayarlara, kameralardan elektronik ev aletlerine kadar, tüm farklı kategorilerdeki ürünler arasında anlamlı bağlantılar kurulmasına olanak sağlıyoruz. Tüketicilere tüm bu cihazlar arasında içerikleri kolayca, her yerde ve her zaman paylaşabilmeyi ve bu içeriklerin keyfini sürmeyi vaat ediyoruz" dedi.

İçerik, tasarım, bağlantı ve kontrolde sınırları zorlayan Samsung'un yeni ürün ve hizmetleri, tüketicilerin daha akıllı ve bağlantılı bir yaşam sürmesine yardımcı olmaya devam ediyor. Söz konusu tüm ürünler Las Vegas Fuar ve Kongre Merkezi'nin Merkez Holü'ndeki Samsung standında sergileniyor. (#12004)

Görüntü kalitesinde son nokta, üstün nitelikte içerik
2012 senesi için, Samsung ev eğlence sistemlerinde sınırları zorladı ve Smart TV'lerindeki içerik seçeneklerini zenginleştirdi. Samsung, bu zengin içerikleri ilk Süper OLED TV'sinde ve LED TV'lerinin amiral gemisi olan ES8000'de sunuyor.

ES8000 LED TV tüketicilerin ev eğlence sistemlerine erişimlerini, bu sistemleri deneyimlemelerini ve yönetme şekillerini yeniden tanımlıyor. Çift çekirdek işlemci ile çalışan modelde kullanıcılar aynı anda birden çok uygulamayı kullanırken ya da indirirken, internette de gezinebiliyor. Daha geniş kapsamlı içeriklere, Samsung Apps'ten de ulaşılabiliyor.

İleriye dönük stratejisini sürdüren Samsung ayrıca yepyeni duygu ve heyecanlar sunan ve sektörün uzun zamandır merakla beklediği, tamamen yeni bir televizyon kategorisi olan ilk 55 inç Super OLED TV'sini de tanıttı. "CES 2012 En İyi Yenilikler" ödülünü kazanan Samsung, uzun geçmişi ve OLED ürün gelişimine yönelik uzmanlığından yararlanarak bu teknolojiyi geniş ekranlı TV'lere getiriyor. Samsung'un kendi geliştirdiği Super OLED teknolojisi canlılık, hız ve incelikte gelinen üst noktayı temsil ediyor ve en hareketli sahnelerde bile gerçeğe yakın görüntü kalitesini, zengin renkleri ve sinema filmi kalitesini sunuyor. Samsung'un Super OLED TV'sinde ayrıca Smart Interaction (Akıllı Etkileşim), Samsung Apps, 3D fonksiyonu ve çoklu görev özelliği de bulunuyor.

Samsung, Smart TV'lere yönelik üç yeni özel hizmetle, bağlantılı ekosistem kavramını bir adım ileriye taşıyor: Family Story (Aile Hikayesi), Fitness ve Kids . Bu üç yeni hizmet aile üyelerinin birbirleriyle fotoğrafları ve mesajları paylaşmasını, fitness hedeflerini ve egzersizlerini kolayca senkronize etmelerini mümkün kılarken, çocuklarını eğitici programları izlemeye yönlendirmelerine de yardımcı oluyor. Üstelik dilerlerse tüm bunları yaparken her adımlarını kayıt edebilme olanağı da sunuyor..

Smart Evolution (Akıllı Değişim) - Dünyada türünün ilk örneği olan ve Samsung'un geliştirdiği System-On-Chip teknolojisini kullanan "Evolution Kit" (Değişim Kiti) sayesinde televizyonlarda her yıl gerekli donanım ve yazılım güncellemelerinin yapılabilmesi mümkün olacak. Samsung'un bazı 2012 modelleri ile yeni Smart TV'lerinde kullanılabilecek olan "Evolution Kit", televizyonların içerik ve performanslarını artırırken, TV'nin arkasındaki yuvaya kolaylıkla takılabilecek bu kit sayesinde, TV teknolojisindeki en yenileri deneyimleme hayali gerçekleşecek.

Akıllı telefon ve tabletler CES'te tanıtıldı

Akıllı telefon ve tabletler CES'te tanıtıldı

Galaxy Note'un lansmanı tüm dünyada Avrupa, Asya, Ortadoğu, Çin ve Kore'de gerçekleştirilen Galaxy Note Dünya Turu etkinlikleriyle gerçekleşti.

Galaxy Note dünyanın ilk ve en büyük 5.3 inç HD Super AMOLED ekranına sahip. Bu geniş, yüksek çözünürlüklü akıllı ekran, iyi izleme deneyimi yaşatırken, akıllı telefonun kolay taşınabilirliği ve hareket halindeyken rahat kullanabilirliğini sunuyor. Ayrıca gelişmiş kalemle yazma teknolojisi olan S Pen ile Galaxy Note'un tamamen dokunmatik ekranı ile bir arada iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Geniş ekranın avantajlarından yararlanan Galaxy Note kullanıcıları, çoklu görevleri yerine getirebiliyor, hareket halindeyken paylaşabiliyor.

Galaxy Note'un yanı sıra, Galaxy Tab 7.7 de tanıtılan ürünler arasında yerini aldı. Yalnızca 7.9 milimetre inceliği ve hafifliği ile Galaxy Tab 7.7, bugün pazarda mevcut olan en ince, en hafif ve en kolay taşınabilir Honeycomb tableti olma özelliğine sahip.

Galaxy Tab 7.7, Super AMOLED Plus ekrana sahip olan ilk tablet. Kullanıcılar, iyi görüntülü konuşma, hızlı internet ve zengin grafik işlemleri gibi deneyimleri yaşarken, sektörün en iyi ve parlak ekran teknolojisini avuçlarının içine alacaklar.

SMART kamera teknolojisi, Wi-Fi özelliği öne çıkıyor

Dünyadaki tahmini 2.5 milyar dijital fotoğraf makinesi kullanıcılarının yarısının fotoğraflarını internet üzerinden ya da sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla paylaştıkları düşünüldüğünde, ve 150'den fazla ülkede 500.000'den fazla Wi-Fi bağlantı noktası olduğu gözönüne alındığında, Wi-Fi'ın faydaları hiçbir dönemde böylesine önemli ve erişilebilir olmamıştı. Dijital görüntüleme sektörünün öncü yenilikçilerinden biri olarak Samsung, tüketicilerin fotoğraflarını e-posta yoluyla ya da sosyal paylaşım siteleri üzerinden paylaşmalarına olanak sağlayan entegre Wi-Fi özellikli fotoğraf makinelerine artan taleplerine karşılık veriyor. SH100 dijital fotoğraf makinesi modelinin başarısının ardından, Samsung'un kablosuz SMART kamera serileri en az beş fotoğraf makinesi ve video kameradan oluşuyor; tümünde Wi-Fi özelliği bulunuyor.

Samsung bu kapsamda, Wi-Fi özellikli, Samsung'un şimdiye kadar ki en yüksek uzun zumlu dijital fotoğraf makinesi olan, 21x süper zumlu WB850F'i de pazara sundu. Cihazın 16 megapiksel BSI CMOS sensörü görüntü kirliliğini ve bozukluklarını azaltıyor ve düşük aydınlatmalı koşullarda dahi yüksek kaliteli görüntüler elde edilmesini sağlıyor. Bu yüksek kaliteli görüntüler makinenin 3.0 inç VGA AMOLED ekranında net ve berrak şekilde incelenebiliyor. GPS ve Live Landmark gibi ek eğlence özellikleri, bu modeli seyahatlerin ayrılmaz bir parçası kılıyor; seyahat severlere tek bir tuş dokunuşuyla haritaları, gidilen yerle ilgili yerel bilgileri sunuyor. Ultra kompakt bir gövdesi olan bu modelle tüketiciler artık çarpıcı netlikte çekim yapabilme özgürlüğünü yaşıyor ve çektiklerini nerede olurlarsa olsunlar, ne zaman isterlerse istesinler kaydedebiliyor ve paylaşabiliyor.

Otomatik yedekleme fonksiyonu Auto Backup sayesinde, kullanıcılar artık çektikleri görüntüleri sabit sürücülerine aktarmak için gereksiz kabloları dert etmek zorunda kalmıyor. Anında Paylaşım fonksiyonu da kullanıcıların fotoğraflarını e-posta ya da sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla paylaşmalarına olanak sağlıyor; ayrıca gerçek zamanlı olarak fotoğraf makineleriyle çektikleri görüntüleri diğer cihazlarla senkronize ediyor.

Gelecek nesil 9 serisi dizüstü bilgisayar

Gelecek nesil 9 serisi dizüstü bilgisayar

Tasarımda ince elişçiliği performansla bir araya geliyor

Samsung ayrıca, gelecek nesil 9 Serisi dizüstü bilgisayarını da tanıttı. Kendinden bir önceki modele göre %21 daha ince ve %28 daha küçük olan bu model, pazarda mevcut olan en ince, üstün özellikli dizüstü bilgisayar olacak. En yüksek kaliteli ürünleri kullanmak isteyen tüketicilere yönelik olarak tasarlanan yeni alüminyum yekpare tasarımı ile 9 Serisi, 13.3 inç ve 15 inç boyunda iki farklı SuperBright Plus ekran boyu seçeneği ile sunuluyor. Her iki seçenekte de ikinci nesil Intel Core işlemciler, tam bağlantı özelliği ve yarı iletken depolama belleği sunuluyor.

Samsung'un duyuruları arasında 5 ULTRA Serisi de yer alıyor. İnce ve hafif kasası, Intel Core i5 işlemcisi ile bu Ultrabook'lar sürekli hareket halindeki kullanıcılara, ihtiyaç duydukları düzeyde performans sağlıyor. 13.3 inç ve 14 inç ebatlarında ekran seçenekleri ile sunulan Ultrabook'lar DVD sürücüsü sunuyor. Yalnızca 20 saniye içinde ön yükleme yapıyor ve yalnızca 2 saniye içinde uyku modundan çalışma moduna geçiyor. Internette tarama da önceki nesil bilgisayarlara kıyasla iki kat daha hızlı.

Ultrabook'ların sunduğu veri depolama kapasitesi de kategorisine göre benzersiz. 500GB HDD ve bunu tamamlayan 16GB SSD ExpressCache, internette arama gibi günlük işleri yerine getirirken çok daha hızlı olunmasını mümkün kılıyor.

Akıllı cihazlar, akıllı mutfak

Bağlantı özelliği olan buzdolabı modelinin başarısının ardından Samsung, Wi-Fi özellikli WF457 çamaşır makinesini de bu sene pazara sunuyor. Makinede bulunan Akıllı Kontrol sistemi kullancıların devir seçeneklerini takip etmelerini ve kalan süreyle ilgili bilgilerin yanı sıra, yıkamanın tamamlandığına dair uyarının Samsung akıllı cep telefonlarına bir uygulama üzerinden yollanmasını sağlıyor.

LCD ekranlı buzdolaplarında yer alacak Samsung Yiyecek Yöneticisi uygulaması, tüketicileri kullanma tarihleri geçmiş, bozulmaya yüz tutmuş yiyeceklerin hangileri olduğu ve nerede oldukları hakkında bilgilendirecek. Uygulama gardırop tipi RSG309 modellerde ve dört kapılı RF4289 modellerinde yer alacak.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları