Samsung, katlanabilir telefon hedefinin çok uzağında kalabilir

Samsung, 2022 yılı için hedeflediği katlanabilir telefon satışının çok gerisinde kalacak gibi görünüyor.

Samsung, katlanabilir hedefini tutturamadı

Samsung'un, 2022 yılının sonuna kadar 15 milyon adet katlanabilir akıllı telefon gönderme hedefi olduğu biliniyor. Şirket, hedefi tutturmak için yeni modelleri Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4'ün popülaritesine güveniyordu. Bununla birlikte, yeni sektör tahminleri, şirketin bu hedefe ulaşamayabileceğini gösteriyor.

Mevcut tahmin, Samsung'un yeni katlanabilir akıllı telefonlarından yalnızca 8 milyon adet sevk edebileceği yönünde. Geçen yıl bu dönemde sevk edilen 7,1 milyon ünite ile karşılaştırıldığında, bu hala %13'lük etkileyici bir artış. Ancak hedefin uzağında kaldığı da bir gerçek

Bu tahmin, Hyundai Motor Menkul Kıymetler Araştırma Merkezi başkanı Noh Geun-chang tarafından yapıldı. Geun-chang’a göre Samsung, Galaxy Z Flip 3 gibi eski modeller bile hesaba katılsa, 10 milyon adetlik yıllık sevk sayısını geçemeyecek.

Zayıf müşteri talebinin, Galaxy Z Flip 4 ve Galaxy Z Fold 4'e olan talepten çok küresel ekonomik durumla ilgisi var gibi görünüyor. İkincisi, özellikle 1.799 dolardan başlayan fiyatlarla piyasadaki en pahalı akıllı telefonlardan bahsediyoruz. Mevcut ekonomik ortamda, bu kadar parayı telefona harcamak isteyen çok fazla insan olmaması şaşırtıcı değil.

Durumun 2023'te iyileşmesi bekleniyor. Tahminler, gelecek yıl toplam Galaxy katlanabilir sevkiyatlarının 15 milyon adede çıkabileceğini söylüyor.