Samsung, patent tartışmasında Apple'ı yendi!

Apple'ın açtığı patent davalarında yenilmeye alışan Samsung, bu kez rakibini dize getirdi!

Bu kez zafer Samsung'un!

Apple'ın Samsung'a karşı kazandığı 120 milyon dolarlık dava, Samsung'un itirazının ardından hükmünü yitirdi.

'647 numaralı patent, "yapıları" bağlantılara çevirmekten bahsediyor. Örneğin kullanıcı bir adres veya telefon numarası yazdığında metin, bir bağlantıya dönüşerek telefon uygulamasında veya Maps'te açılabiliyor. Apple'ın 120 milyon dolar almaya hak kazandığı son davanın kararı, Samsung'un itirazı sonucunda değişti. Son karar sonucunda Samsung, 120 milyon doların 98,7 milyon dolarını ödemeyecek.

Samsung'un haklı çıktığı ve 3 milyon doları kurtardığı bir başka itiraz ise "kaydırarak kilit açma" patentini ilgilendiriyor. Mahkemeye göre bu teknik daha önce kullanıldığından herhangi bir ihlal sözkonusu değil.

Samsung, patent tartışmasında Apple'ı yendi!

Son olarak Samsung, otomatik düzeltmeyle ilgili bir çekişmede de haklı çıktı. Bu teknik de daha önce kullanılmış kabul edildiğinden Apple'ın patenti, mahkeme tarafından geçersiz sayıldı. Apple, çoğu zaman olduğu gibi işlevi kendisinin icat ettiğini ileri sürmemiş, sadece işlevin Samsung tarafından Apple ile aynı şekilde sunulduğunu iddia etmişti. Firmaya göre Samsung telefonlar, Space tuşuna basıldığında yazılanları otomatik olarak düzeltiyordu. Aynı iPhone'da olduğu gibi.

Samsung bu zaferleriyle sevinirken Apple'a karşı iki patent davasıyla karşılık vermeden durmadı. Firma bunlardan birini kazanarak 158.400 dolar tazminat almaya hak kazandı.

Okuyucu Yorumları