"Samsung tasarım krizi geçirdi"

Apple ve Samsung arasında tam gaz devam eden patent davasında çok ilginç şeyler yaşanıyor!

"Samsung kriz geçirdi"

Apple, mahkemede yaptığı açıklamada iPhone'un Samsung'u telaşa soktuğunu ve bu nedenle tüm cihazlarını kopyaladığını iddia etti.

Apple, ortaya Samsung'un iPhone'un işlevlerini çok beğendiğini gösteren bir belge attı ve Samsung'un bir "tasarım krizi" geçirdiğini iddia etti. Samsung strateji şefi Justin Denison, belgenin dilinin abartıldığını ve çalışanları motive etme amacını taşıdığını söyledi.

Bu arada Apple, patent davasının ikinci haftasının ilk gününde, Apple cihazları ile Samsung cihazlarını inceleyen bir tasarımcı ortaya sürdü. Tasarım deneyimine ve 70 patente sahip Profesör Peter Bressler, Apple tarafından Samsung'un iPhone'un işlevlerini kopyaladığı fikrini desteklemesi için öne sürüldü. Samsung'un avukatı Charles Verhoeven, köşelerdeki kavisler ve etrafı kapalı kenarlar gibi küçük detaylarla Bressler'ı çürütmeyi başardı. Bressler ise son sözlerinde "sıradan bir gözlemci, bu tasarıma baktığında genel olarak ikisinin de aynı olduğunu düşünürdü" dedi ve ekledi: "Bu kadar küçük detayları inceleyeceklerini düşünmüyorum."

Samsung, savunmasında daha çok tüm telefonların ve tabletlerin az çok birbirini örnek aldığını öne sürüyor.

Okuyucu Yorumları