Samsung, Free uygulamasının adını değiştirerek Google Keşfet’e rakip olmak istiyor

Samsung’un tüm telefonlarında karşımıza çıkan Samsung Free hizmeti, yenilenen sitemi ve yeni adıyla Google’ın Keşfet’ine rakip olmayı amaçlıyor.

Samsung’dan Google Keşfet’e yeni rakip

Samsung telefonlarda uzun zamandır karşımıza çıkan Samsung Free, ilk olarak One UI 3.0'a sahip cihazlara eklenmişti ve birdenbire ortaya çıkarak birçok kullanıcının nereden geldiği konusunda kafasını karıştırmıştı.

Canlı TV, podcast'ler, haber makaleleri ve etkileşimli oyunları tek bir yerde bir araya getiren bir içerik merkezi olarak görev yapan Samsung Free’deki tüm içerik, adından da anlaşılacağı gibi ücretsiz. Samsung Free'ye Ana ekranı sola kaydırarak erişmek mümkün.

İşte bu Samsung Free, büyük bir değişimin eşiğinde. Artık Samsung News adıyla ve aynı yerde kullanıcıları karşılayacak.

Bu gelişme, aslen bir yeniden markalama anlamına geliyor. Samsung Free bundan sonra Samsung News olarak bilinecek. Güncellenen deneyim, "Oku" ve "Dinle" sekmelerini birleştiriyor. Ayrıca, haber içeriğine daha fazla odaklanacak ve kullanıcıların telefonlarında haberleri bulmasını ve bunlarla etkileşim kurmasını kolaylaştıracak.

Bu isim değişikliğinin bir parçası olarak, "İzle" ve "Oynat" sekmeleri artık kullanılamayacak. Bu da Samsung'un bu güncellemeyle öncelikli olarak haberlere odaklanmak istediğinin bir başka göstergesi. Samsung, bu güncellemeyi 18 Nisan'dan itibaren kademeli olarak kullanıma sunacak.

Görünüşe göre Samsung, özelliğin bir Google Keşfet rakibi olarak çalışmasını istiyor. Bu amacında ne kadar başarılı olacağını ise ancak zaman içerisinde göreceğiz.