"Sanal Bebek" Tamagotchi Geri Döndü!

Sanal bebek Tamagotchi, 20. yıl dönümüne özel sürümüyle karşımızda!

Sanal bebek geri döndü!

İkonik sanal evcil hayvan Tamagotchi, ilk çıktığından beri 20 yıl oldu. Cihaz o zamanlar o kadar tutmuştu ki, tüm çocuklar sahip olmak istiyordu, birçok sınıfta çok fazla dikkat dağıttığı için yasaklanmıştı. O zamanki çocukların çoğunun şimdi kendi çocukları var, ve Bandai özel bir yıl dönümü versiyonuyla iki nesli de memnun etmeyi düşünüyor. Ama artık çoğu yetişkin ve çocuğun elinde, o plastik yumurtanın yapabildiğinden çok daha fazlasını yapabilen telefonlar varken, niye bir Tamagotchi ile ilgilensinler?

20. yıl dönümü sürümü cihazın orijinal haline oldukça benziyor, ama yaklaşık yüzde 20 oranında daha küçük. Yine de bu boyut, Tamagotchi'nin kullanılabilirliğini pek etkilememiş, cihazın tuşlarına baş parmakla basmak oldukça kolay, yalnız tırnakla daha kolay basılabiliyor. Küçük olmasının bir dezavantajı, bazı işlevlerin sınırlanmış olması. Orijinal oyuncakta, hayvanınızla ufak oyunlar oynayabiliyor, yaramazlık yaptığında disipline edebiliyordunuz. Yeni Tamagochi'de yedirmek, kakasını temizlemek, ve... Aslında başka pek bir şey yok. Sizden bir şey istediğinde, cihaz ötüyor. Siz bir şeyle uğraşırken beklenmedik anlarda birden bir ihtiyacını karşılamanızı istemesi görünüşe bakılırsa cihazı deneyen kişilerde biraz sinir bozucu olmuş. Anlaşılan, mobil cihazların yaygın olmadığı, internetin olmadığı, sosyal medya bildirimlerinin olmadığı dönemlerde belki de çok ilginç ve eğlenceli olan bu tarz şeyler, bugünün dünyasıyla biraz uyumsuz gibi.

Cihazın şu anki yurt dışı fiyatı 15 dolar. Bunu alıp çevrenizdeki insanlarla eski zamanlarınızı hatırlayarak nostalji yapmanız hoş olabilir. Bunun dışında ise bağımsız bir şekilde düşünüldüğünde, cep telefonlarımız varken ayrıca böyle bir oyuncağa yatırım yapmak çok anlamlı değil gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları