Sanat eserinideki bulmacayı çözdü!

Yaşlı bir kadın, Almanya'daki bir müzede sergilenen sanat eserindeki bulmacayı çözmeye kalktı; böyle oldu!

Sergideki bulmacayı çözdü

Almanya'daki 91 yaşındaki bir kadın, bir bulmacayı tamamlamak için dayanılmaz bir dürtü ile karşı karşıyaydı. The Telegraph'ın söylediğine göre ismi verilmeyen kadın, Nuremburg'daki Neues Müzesini diğer ziyaretçilerle beraber gezerken, Arthur Køpcke'nin bir çalışması ile karşı karşıya geldi.

"Reading-work-piece" (okuma-çalışma-parçası) adlı Fluxus sanatı ürünü olan bu çalışma, mürekkep benzeri siyah bir arka plana sahip olan bir kare bulmaca idi. Bu çalışmanın yanında da "kelime doldurun" yazan bir işaret bulunmaktaydı. Yaklaşık olarak altmış yıldır, bu yazıyı gören "Reading-work-piece" çalışması ziyaretçileri, bu yazıyı bir şaka veya bir yorum olarak algılayarak hiçbir şey yapmamışlardı. Hiç kimse, bulmacayı kelimeler ile doldurmaya çalışmamıştı. En azından 91 yaşındaki kadın gelene kadar durum bu şekildeydi.

Sanat eserinideki bulmacayı çözdü!
Hz. İsa tablosunu "restore eden" yaşlı kadını henüz unutmamıştık.

Çalışmayı gören kadın, tam olarak Køpcke'nin söylediğini yaptı: Bulmacanın içerisini kelimeler ile doldurdu. Bu yüzden de kendisi şu anda, 89000$ değeri civarında hasar sebebi ile incelemeye alınmış durumda. Bu kadının, kanunların bir miktar dışına çıkmış olduğu söylenebilse de, Fluxus sanatının var olan yaygın cisimleri kullanarak yüksek fiyatlar ile sattığı parçasını geri çevirerek; sanatı, orijinal haline geri döndürdüğü de savunulabilir...

Okuyucu Yorumları