Seagate, 6.500 çalışanının işine son verdi

Donanım devi, kritik bir karara imza atarak tam 6.500 çalışanını işten çıkardı!

6.500 kişilik büyük işten çıkartma!

Veri depolama devi Seagate, kritik bir karar vererek dünya çapında tam 6.500 kişiyi işten çıkarmaya gitti. Bu rakam, Seagate'in toplam iş gücünün yüzde 14'üne denk düşüyor.

6.500 çalışanı ile yollarını ayıran Seagate, maliyetleri kırpma adına böylesi bir işten çıkarmaya gideceğini daha önceden açıklamıştı. Ancak daha önce açıklanan rakamlara göre 1.600 çalışanı ile yollarını ayırabileceğini söyleyen şirket, bu sayede yüzde 3'lük bir iş gücü kaybının yanında maliyet noktasında biraz rahatlayacaktı. Ancak anlaşılan şirketin maliyet konusunda ciddi sıkıntıları mevcut ki, bunu da 6.500 işçisini işten çıkarmayla karşılayabilecek gibi görünüyor.

Şirket, bu hareketinin ardından 2016'nın dördüncü çeyreği için 2.65 milyar Dolar'lık tahmini gelir bekliyor. Ancak buna karşın IDC raporuna bakıldığında, PC marketinin geçtiğimiz yıla oranla yüzde 4.5 oranında daraldığı görülüyor. Elbette yine iyi tahminler PC alanının sınırlarını genişleteceği yönünde. Buna göre Amerika pazarında yüzde 7.4'lük bir artış bekleniyor. Buna bağlı olarak da belki Seagate, işten çıkarmalarının da etkisiyle beklediği tahmini gelire erişebilir.

Okuyucu Yorumları