Serene: Samsung ve Bang & Olufsen işbirliği

Samsung Electronics ve Bang & Olufsen arasındaki işbirliği üstün ses kalitesi ve yenilikçi bir tasarıma sahip bir cep telefonu konsepti olan Serene ile sonuçlandı.

Serene: Samsung ve Bang & Olufsen işbirliği

Cep telefonu sektörünün önde gelen firmalarından Samsung Electronics ile ses ve görüntü teknolojisi alanında yüksek teknolojisi ve şık tasarıma sahip ürünleriyle tanınan Bang & Olufsen arasındaki işbirliği, Serene ismindeki yüksek kalitede akustiğe ve yenilikçi tasarıma sahip yepyeni bir konsept telefonla sonuçlandı.

Saf, sade ve yüksek kaliteye sahip telefon, “Serene” adıyla da bu özelliklerini yansıtıyor. Serene’nin geliştirilmesinin ardında daha kullanışlı ve konforlu bir iletişim sağlama fikri yer alıyor. Telefonda Samsung mobil iletişim teknolojisi ile Bang & Olufsen'in, en ileri akustiğe sahip ve yüksek seviyede verimlilik sağlayan patentli teknolojisi ''ICEpower'' kullanıldı.

2004 yılının başından itibaren bu fikri hayata geçirmek için yakın işbirliğine giden iki firma, sonuç olarak birçok açıdan üstün niteliklere sahip bir cihaza ulaştı. Telefonun tasarım ve teknolojisi, biçim ve kullanışlılık arasındaki ilişkiyi yansıtıyor. Minimalist bir tasarıma sahip Serene, kolay ve sade kullanım özellikleriyle dikkat çekiyor. Serene ismi, telefonun sahip olduğu ana konseptlerden şık yalınlığı ve zarif minimalizmi temsil ediyor.

Bang & Olufsen’in konsept geliştirme ve tasarım yetenekleri ile Samsung’un cep telefonu teknolojisindeki mühendislik ve kalite alanlarındaki liderliğini bir araya getiren çalışmayı, her iki firma da bütünüyle farklı bir cep telefonu konsepti geliştirmek için bir fırsat olarak görüyordu.

Özel bir şekilde işlenmiş alüminyum bir menteşe ile birbirine bağlanmış iki eşik parçadan oluşan Serene’de, ekran ve mikrofon alt kısımda bulunurken, yuvarlak şekildeki klavye ve hoparlör de alt kısımda yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsung Electronics Telekomünikasyon Bölümü Başkanı Kitae Lee işbirliğinin müşterilere cep telefonu hakkında yeni bir düşünme biçimi sağlayacağını söyledi. Lee açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yenilikçilik ve müşteri merkezli çalışmalardaki tutkumuzu paylaşan Bang & Olufsen ile birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Samsung olarak cep telefonu tasarımındaki sınırları zorluyoruz ve yenilikçi fikirler ile konseptler konusundaki arayışımızı da ısrarla sürdürüyoruz.”

Bang & Olufsen CEO’su Torben Ballegaard Sørensen de Samsung’la mobil telefonlarla konforlu bir şekilde iletişim kurmayı amaçlayan işbirliğinden büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Yeni telefon tasarım ve kullanım açılarından sadelik sunuyor. Telefonun tasarımı her yönden biçim ve kullanışlılığın özenle bir araya geldiği bir yapı sergiliyor. Samsung gibi değerli bir iş ortağı ile eşsiz bir cep telefonunu ortaya koyduk. Bang & Olufsen, Samsung’la birlikte ICEpower teknolojisini cep telefonlarına uyarlayarak işbirliğine en önemli katkıyı sağlıyor” dedi.

Serene, özel olarak tasarlanmış üç köşeli bir şarj ünitesiyle birlikte geliyor. Telefon şarj ünitesinde yer aldığında veya masa moduna getirildiğinde ekranı 180 derece çevrilerek mini bir laptop olarak kullanılabiliyor. Ayrıca Louis Vuitton tasarımlı taşıma kılıfı ile şık bir görünüm sergileyen Serene, Avrupa’da bu yılın dördüncü çeyreğinde kullanıcılarla buluşacak ve Bang & Olufsen mağazalarının yanısıra hi-end ürünlere yer veren Samsung dağıtım noktalarında satışa sunulacak.

Okuyucu Yorumları