Sinyal sorununu kimse mi göremedi?

Bomba gibi iki açıklama: "Biz Steve Jobs'a antenlerin sorunlu olduğunu söyledik, ama dinletemedik."

"Biz demiştik; ama..."

iPhone 4'teki sinyal sorununa şaşırıp, koskoca Apple'da bu sorunu önceden görebilecek bir kişi bile yok muydu diye düşünenlerdenseniz, size Apple'ın bu konu hakkından birden daha çok kez uyarıldığını söyleyelim.

İlk uyarı Ruben Caballero isimli Apple'da yüksek kademelerde çalışan bir mühendis ve anten uzmanından geldi. Caballero'ya çok yakın bir kaynaktan alınan habere göre, anten uzmanı bu sorun için Steve Jobs dahil şirketin en üst kademelerine başvurmuş. Ancak Apple bu sorunu göz göre göre kenara itmiş. Caballero hala Apple'da çalıştığı için bu konu hakkında bir yorumda bulunmadı.

...Ve kulak ardı edilen ikinci uyarı

...Ve kulak ardı edilen ikinci uyarı

Apple'a gelen ikinci anten uyarısı ise AT&T'den oldu. Bazı haberlere göre AT&T de erken test aşamasında antenle ilgili sorunları Apple'a iletmiş ancak sorunlar yalnızca iletilmekle kalmış.

Apple'ın bu sorunu görmezden gelmesinin sebebi olarak, iPhone 4'ün anteninde yapılacak herhangi bir değişimin telefonun boyutlarına ve ağırlığına da yansıyabileceği gösteriliyor. iPhone 4'ün şu anki anteni, ağırlık ve boyuttan tasarruf etmek için telefon çerçevesinin etrafında döndürülmüş durumda.

Okuyucu Yorumları