Siri'nin Favori Arama Motoru Yine Google

Apple'ın dijital asistanı, Microsoft'un arama motoru Bing'i üzecek bir karar aldı!

Siri yine Google'a geçti

Microsoft'un mazlum arama motoru Bing, tam da iOS ve Siri sayesinde kendini evde hisetmeye başlamıştı ki, Apple yeni bir açıklama yaptı. Yapılan duyuruda Apple'ın bir çok alanda Bing'i kullanmayı bırakacağı açıklandı. Bu da Siri'nin varsayılan arama motoru olarak Bing yerine tekrar Google'ı kullanacağı anlamına geliyor.

Apple yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Siri için arama motoru olarak Google'a geçmemizin sebebi, iOS içinde Search ve Mac içinde Spotlight'ın da Google kullanması. Safari de varsayılan arama motoru olarak Google kullanıyor, bu yüzden sürekliliği ve tutarlılığı korumak için Siri'nin de aynı motoru kullanması kararını aldık."

Buna rağmen Apple, Google'ı tamamen ekosistemine kabul etmiş değil. Siri ve Spotlight için görsel arama motoru hala Bing, bunun sebebi de Bing'in Google kadar sansürlü bir arama sonucu vermemesi olduğu düşünülüyor.

Video arama sonuçları bundan sonra hep YouTube'dan gelecek. Bu da Google için bir puan daha anlamına geliyor.

Eğer Google'ı varsayılan arama motoru olarak kullanmak istemiyorsanız, iOS Siri'nin bu ayarını değiştirmenize izin vermiyor. Yine de Siri'den direkt olarak Bing'de arama yapmasını isteyebilirsiniz, ancak bunu her seferinde yapmanız gerekecektir.

Okuyucu Yorumları