Size "Yeter artık" diyen ufak araçlar!

Hayatınızı bilgisayar başında mı geçiriyorsunuz? Bu 3 uygulama, size "yeter artık!" demek için var!

"Yeter artık" diyen araçlar!

Gün içinde sürekli masa başında bilgisayar karşısında, hiç kalkmadan çalışıyorsanız vücudunuzun bundan etkilenmemsi mucize olur. Bel ağrıları, sırt ağrıları derken oturmak kalkmak bile zaman zaman dert olabiliyor. Ama masa başı çalışmalarında verebileceğiniz kısa aralar vücudunuza ve size çok iyi gelebilir. Sizlere önereceğimiz üç yeni uygulama, size ara vermeniz gerektiğini farklı ve ilginç yollarla hatırlatıyor ve bir şekilde sağlığınızın bekçiliğini yapıyor....

Bu uygulamalardan ilki aslında bir web sitesi, EVO. Bu internet sitesi küçük ayarlamalarla bilgisayar ekranınızı karartarak 5-10 dakikalık dinleceğiniz zamanları hatırlatıyor. EVO'nun ayarları oldukça basit, kolay ve kullanışlı. EVO'yla dinleceğiniz zamanları buradan ayarlayabilirsiniz.

Masa başından kalkın ve vücudunuz esnetin...

Masa başından kalkın ve vücudunuz esnetin...
Çalışırken kendini kaybedenler için...

Diğer bir uygulama ise bir internet sitesi değil ayrı bir program. Big Stretch Reminder size bilgisayar başından kalkıp olağan egzersizleri yapacağınız zamanları hatırlatıyor. Ayarlarda zaman aralıklarınızı istediğiniz gibi seçebiliyorsunuz ayrıca Big Stretch Reminder açılan pencerede sizlere nasıl esnemeniz gerektiği ya da bilgisayar başında nasıl daha sağlıklı oturabileceğiniz hakkında ipuçları veriyor. Big Stretch Reminder'a buradan ulaşabilirsiniz.

Üçüncü uygulama ise Breaker. Yine ayrı bir uygulama olan Breaker, diğerlerinden biraz daha detaylı. Özellikle çalışırken kendini kaybeden işkolikler için birebir olan uygulamada, hem dinleceğiniz aralık saatlerini girebiliyor hem de bu dinlenme aralıklarının ne kadar tekrar edebileceğini kendiniz ayarlayabiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları