Sony: Android 4.0'a sakın geçmeyin!

Herkes Android 4.0'a geçmek için can atarken, bu cep devi kullanıcılarına "geçmeyin" dedi!

Android 4.0'a sakın geçmeyin!

Sony, cep telefonu müşterilerine Android 4.0'a geçmemelerini önerdi. Birçok Sony kullanıcısı zaten Ice Cream Sandwich güncellemesine sahip olmayacak, olanların ise tercihi kullanıcıya bırakılıyor.

Sony'nin bir blog gönderisinde yaptığı açıklamada Android 4.0'ın neden daha yavaş olduğu ve neden daha çok bellek kullandığı anlatıldı. Sony, Android 4.0'ın web tarayıcısının önceki sürüme göre 20-30MB daha fazla bellek kullandığını, donanım hızlandırmalı grafiklerin ise Ayarlar uygulamasının bile birkaç MB daha fazla alana ihtiyaç duymasına neden olduğunu söyledi.

Bu sorunlar ise belleğin yetmemesine yol açarak örneğin bir oyun oynandığında giriş ekranının veya çeviricinin bellekten kaldırılmasına neden oluyor. Dolayısıyla oyundan çıkıldığında bu uygulamalar baştan başlatılıyor ve performans düşüyor.

Sony, ICS'yi Xperia Arc S, Xperia Neo V ve Xperia Ray için önümüzdeki ay yayınlanacağını, Xperia serilerinin geri kalanı için ise Haziran başlarında sunulacağını söylüyor. Ancak şirkete göre Android 4.0, tüm kullanıcıların beğenesini kazanacak bir güncelleme değil.

Okuyucu Yorumları