Sony'den yeni Bravia serisi: V4500

Sony'nin yeni BRAVIA V4500 LCD TV serisi, yüksek çözünürlük keyfini doruğa çıkartıyor.

Sony'den yeni LCD TV

Sony'nin yeni BRAVIA V4500 LCD TV Serisi; BRAVIA ENGINE 2 işlemcisi, Resim Çerçevesi (Picture Frame) Modu, AVC-HD Tuner ve 24p True Cinema özellikleri ile televizyon izlemeyi bir keyif haline dönüştürüyor

Sony, sahip olduğu özellikleri ile kullanıcılarına eşsiz görüntü ve ses deneyimi yaşatan BRAVIA LCD TV ailesini genişletmeye devam ediyor. Üstün teknolojisi ile fark yaratan yeni BRAVIA V4500 LCD TV Serisi yüksek performansıyla göz dolduruyor.

"Sınır Sensin" tasarım konsepti ile geliştirilen V4500, sıra dışı tasarımı ile dikkatleri üzerine çekerken HD görüntü kalitesi ile de kullanıcılarına benzersiz bir TV izleme deneyimi yaşatıyor. Yeni V4500, koyu gümüş renk hoparlörleri ve siyah piyano kaplaması ile de modern bir görünüm sunuyor.

"Harika bir tasarıma ve son derece kolay kullanım özelliklerine sahip olan BRAVIA™ V4500 serisi; ister TV, ister film ya da oyun olsun herkese daha tatmin edici bir ev eğlence deneyimi sunuyor." diyen Sony Europe, TVOE Pazarlama ve Ürün Planlama Başkan Yardımcısı Hiroshi Sakamoto, sözlerine şöyle devam ediyor: "dahili bir HD tuner'a sahip olan V4500, yaşam alanlarını Full HD görüntü ve ses ile doldurmak isteyenler için mükemmel bir çözüm sunuyor."

26" (66cm), 32" (82cm) ve 37" (94cm) ekran boyutu seçeneklerine sahip olan V4500, odanın neresinde oturulursa oturulsun rahat bir izleme deneyimi sağlamak için dönebilir ayaklara sahip.

HDTV programları izlenebiliyor.

HDTV programları izlenebiliyor.
HDTV: Sanki gerçek gibi!

Yeni V4500'ün dahili MPEG-4 AVC HD tuner'ı, uyumlu DVB-T/DVB-C hizmetlerinin olduğu yerlerde karasal HDTV programlarının izlenmesini sağlıyor. Böylece yakın gelecekte planlanan yayıncılık sisteminde, çanak anten kullanımına gerek kalmadan, klasik anten ve/veya kablolu televizyon bağlantısı ile dijital hatta High Definition yayın V4500 ile doğrudan izlenebilecek.

Yeni BRAVIA V4500 LCD TV Serisi'nin görüntü kalitesinin arkasında HD görünütülere eşsiz bir zenginlik ve derinlik kazandıran en son nesil BRAVIA™ ENGINE 2 teknolojisi bulunuyor.

Yeni modellerin WXGA (1366×768 çözünürlük) LCD panelleri 33000:1 oranında {26" (66cm) ve 32" (82cm) modeller} çok yüksek bir dinamik kontrast oranı sunarak derin, sinema benzeri siyahlar ve parlak vurgular sağlıyor. Ayıca modellerin 24p True Cinema teknolojisi, Blu-ray Disc™'e kayıtlı filmlerin doğru kare hızında gösterilmesine olanak tanıyor.

BRAVIA V4500'ün sahip olduğu "Picture Frame Modu" cihazın parlaklığını azaltarak HD kalitesindeki dijital fotoğrafları geleneksel film karakteristikleri ile görüntülüyor. Bu sayede bir USB Photoviewer üzerinden kişisel fotoğraflar veya cihaza önceden yüklenmiş Pop art'tan Van Gogh'a kadar 6 farklı resim kullanılabiliyor. "Picture Frame Modu" ayrıca TV izleme moduna göre yaklaşık yüzde 10 daha az güç tüketiyor ve genel güç tüketiminin azaltılmasına yardımcı oluyor.

V4500'ün Sony XMB™ (Xross Media Bar™) ekran üstü arabirimi sayesinde TV kanallarını tarama, girişleri seçme, Resim Çerçevesi Modu ve diğer işlevler son derece basit bir şekilde kullanılabiliyor.

Yeni serinin sahip olduğu BRAVIA™ Sync teknolojisi tüm sistemin kontrolünü son derece basit bir hale getiriyor. BRAVIA Sync teknolojisi sayesinde tek bir kumanda ile tüm sistemin ve TV'nin kontrolünü sağlanıyor. BRAVIA™ Sync ayrıca bağlanmış bir Handycam® video kameranın temel işlevlerinin televizyonun uzaktan kumandası ile yerine getirilmesini sağlıyor.

V4500'de üç adet HDMI girişi bulunuyor. Bu sayede PS3, Blu-ray Disc™ oynatıcılar ve Handycam® HD video kameralar tek bir kablo ile V4500'e bağlanabiliyor.

Okuyucu Yorumları