Sony Ericsson'da gidişat iyi değil...

SE çeyrek döneme ait ticari rakamlarını açıkadı. Kâr var ama yeterli mi? SE'nin kalesi neresi?

Sony Ericsson: Kara dönem!

Cep telefonu üreticisi Sony Ericsson ikinci çeyrek içerisinde 6 Milyon Euro ile geçen seneki çeyrekle karşılaştırıldığında yüzde 97 daha az kâr elde etti.

Sony Ericsson'un bildirdiğine göre ciro, aynı dönem içerisinde 292 Milyon gerileyerek 2,8 Milyar Euro'ya düştü. Satılan Sony Ericsson cep telefonları sayısı ise 24,4 Milyon; geçen seneye göre 500.000 daha az. Ortalama satış fiyatı 116 Euro civarında.

Sony Ericsson'un, bu rakamlar sonrasında bazı önlemler alacağı da kulağımıza gelenler arasında. bakalım, şirketin piyasaya sürdüğü yeni telefonlar bu kötü gidişe dur diyebilecek mi?

SE'nin kalesi Tayvan...

SE'nin kalesi Tayvan...

Sony Ericsson açısından işlerin en iyi gittiği ülke ise herhalde Tayvan... Çince yayın yapan Economic Daily News'in haberine göre SE, toplam satış rakamlarında, Tayvan genelinde Nokia'dan bile daha önde gidiyor. Piyasanın yüzde 31.6'sını elinde bulunduran SE'yi, yüzde 30.8 ile Nokia izliyor.

Ancak konu sadece telefon satışları olduğunda, SE yine Nokia'nın gerisinde kalıyor. Nokia satılan telefonların yüzde 30'unda söz sahibiyken, SE yüzde 24.8'de kalıyor. Ancak bu rakam bile, Sony Ericsson'un dünya genelindeki durumundan kat kat daha iyi.

Tayvan'daki SE hakimiyeti, büyük oranda 3G teknolojisine bağlanabilir. 3G'nin giderek yaygınlaşması, hiç kuşkusuz bu alanda çok sayıda başarılı cihaza sahip olan SE için büyük bir avantaj anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları