Sosyal medyaya karşı ağır konuştu...

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden biri daha sosyal medyaya karşı ağır konuştu...

"O" da sosyal medyaya karşı...

Sosyal medyayı "beğenmeyen" kişilerin arasına yeni bir isim daha katıldı. Finlandiya doğumlu, Apple'ın MacOS'u ve Microsoft'un Windows'una karşı rekabet etmeye çalışan bedava Linux yazılımının yaratıcısı Linus Torvalds, Facebook, Twitter ve Instagram hakkında konuşurken sözlerini esirgemiyor. Bu hafta Linux Journal ile yapılan bir reportajda, teknoloji dünyasının günümüzdeki en büyük problemlerinden birinin bu (sosyal medya) olduğunu söyledi.

"Modern 'sosyal medyadan' – Twitter, Facebook, Instagram - tamamen tiksiniyorum. Bu bir hastalık. Kötü davranışları teşvik ediyor gibi gözüküyor." Torvalds bu cümleleri, günümüz teknolojisinde onarmak istediği bir şey sorulduğunda kurdu. "Bütün 'beğenme' ve 'paylaşma' modeli tamamen çöp. Herhangi bir çaba veya kalite kontrolü yok. Hatta tamamı, en düşük ortak payda hedefler ve tıklama yemleri ve genellikle ahlaki rezaletlerle duygusal bir tepki almak için tasarlanmış şeyler ile kalite kontrolün tersine yönelik kurulmuş durumda."

Linux'ü ilk olarak 1994 yılında sunan Torvalds, teknoloji topluluğu içerisinde "kabalığı" ile biliniyor ancak sosyal medyaya karşı olan tek isim kendisi değil.

Yapılan anketler, insanların sosyal medyaya yönelik düşüncelerinin geçtiğimiz yıllar içerisinde ciddi bir şekilde düştüğünü gösteriyor ve bunun ana sebeplerinin arasında rahatsız edici kötü davranışlar, terörizm ve Facebook, Twitter ve Instagram için son yıllarda problem olan diğer sorunlar yer alıyor.

Torvalds'ın söylediğine göre ana problem ise anonimlik.

"Çöpünün (veya paylaştığın yada beğendiğin çöpün) üzerine gerçek adını bile yazmadığında o kadar da yardımcı olmuyor." Torvalds bunun yerine insanların önce kimliklerini sunmadan paylaşım yapamamaları veya beğenememeleri gerektiğini söylüyor.

Facebook, Twitter ve Instagram ise henüz Torvalds'ın sözlerine karşı bir yorum yapmış değil...

Okuyucu Yorumları