Spor Karşılaşmalarında Bağlanabilirliğe Yeni Çözüm

Ryder Cup, spor karşılaşmalarındaki bağlanabilirliğe yeni bir çıta koyuyor.

Spor müsabakalarında network çözümü

Geliştirilmiş ve çevik network altyapı yerleştirmesi ve 270 binden fazla seyirciye benzersiz ve kapsayıcı bir deneyim sağlayan tasarımı ile bu yılki turnuva, teknik olarak şu ana kadarki en iddialı dönüşümüne sahne oldu

Aruba'nın Mobile First Architecture isimli network çözümü, The Ryder Cup'ta eşi benzeri görülmemiş bir ölçekte sıra dışı ve kullanıcı odaklı bir deneyim sağladı. Etkinliğin 3 gününden fazla sürede, 99 bin 42 tekil cihaz networke bağlandı ve Pazar günü 15.00 itibariyle eş zamanlı kullanıcı sayısı 15 bin 460'a ulaştı. 55 terabaytlık veri network üzerinden gönderildi; bu oran, Super Bowl'dakinden beş kat daha fazla.

The Ryder Cup CTO'su Michael Cole "Hedefim, tamamen internete bağlı ve akıllı bir saha yaratmaktı. Her şey internete bağlı olduktan sonra yapılamayacak şey yok," dedi.

Aruba teknolojisi geniş bir ölçekte güvenli ve kişiselleştirilmiş bir mobil deneyimin yaratılması için kullanıldı. Operasyonel ve izleyicilere ayrılmış ana bölgeler, uygulamaları, veri toplayan sensörleri ve konum bazlı seyirci hizmetlerini güçlendiren, hem açık hem de kapalı alanlarda 649 adet Wi-Fi (kablosuz internet) erişim noktasıyla kaplandı.

Aruba'nın Konum Hizmetleri platformu ve Analitik Konum Motoru (Analytics Location Engine - ALE), seyircilere zengin ve veriye dayalı bir dijital etkileşim sunmak için kullanıldı. Veri analizi platformu Skyfii'yle yapılan sağlam entegrasyon, ALE'den çıkan veri noktalarıyla beslendi. Bu, The Ryder Cup teknoloji ekibinin etkinlik boyunca milyonlarca veri noktasını izleyerek, veri oranlarını, bağlantı ısı haritalarını, bekleme sürelerini ve daha da fazlasını analiz edebilmesi anlamına geliyor.

Kullanıcıların kendi cihazlarını yanında getirdiği 2018 yılının en büyük spor etkinliklerinden birinde ziyaretçiler, tüm saha boyunca yüksek hızda Wi-Fi bağlantısına erişebildi. Sanal coğrafi sınırlar gibi tekniklerin kullanıldığı, 10 milyondan fazla içerik bazlı mesajın dağıtıldığı uygulama aracılığıyla seyirciler, müsabaka boyunca tek tıkla kablosuz internet erişimini deneyimledi.

2010 yılında uygulanan mobil telefon yasağına rağmen, oyuncuların gerçek zamanlı skorlarına, konumlarına, basın toplantıları ve müsabaka özetleri yayınlarının yanı sıra, canlı radyo yayınına erişim sağlayan uygulama, 2018'deki etkinliğin tam merkezindeydi.

Gurur duyulan 30 sponsordan, Aruba çözümü, ticari paydaşlarına reklam fırsatları yaratmaları için imkan sağladı. Örneğin seyirciler, BMW araç test sürüşlerine kayıt yapabilir ya da golf sahasının başlama noktasından yaptıkları sanal vuruşun yer aldığı klipleri gönderebilir. Bildirimler, seyircilerin telefonlarına konum bazlı düşer.

Etkinliğin ardından The Ryder Cup teknoloji ekibi profesyonel golfçülere, medya ve ticari ortaklara aksiyon alınabilir iç görüler ve kognitif öğrenme yetisi sağlayan, Aruba Analitik Konum Motoru tarafından toplanmış ve teslim edilmiş milyonlarca veri noktasındaki değeri çözebildi.

Cole; "Ticari ortaklarımıza teknolojinin, golfe katılımın daha da genişlemesine giden yolda, işlerine yapabileceği katkıyı göstermek istedik. Sadece sıkı golf takipçileri için değil, daha genç nesillerin yeni alanlara yayıldığı daha geniş bir seyirci deneyimi yaratmaya odaklanabiliriz. Bizim için veri, European Tour ve golfün genelinin tam merkezinde olmalı. Veri, vizyonumuzu, golfü bir ürün olarak baz alan güçlü bir eğlence şirketine dönüştürmeyi sağlayan yeni bir para birimi" dedi.

Okuyucu Yorumları