SSD ve RAM Fiyatları İnecek. Ancak 2019'da...

Yayınlanan yeni bir rapor, hemen yarın olmasa da, SSD ve RAM satın almayı düşünenleri fazlasıyla sevindirecek!

SSD ve RAM fiyatları için iyi haber var!

Bilgisayarlarda, akıllı telefonlarda ve tabletlerde her geçen gün fiyatlar yükseliyor. Özellikle akıllı telefonlarda 5.000 TL'leri görmeye başladığımız şu günlerde, PC pazarı da pek farklı değil. Masaüstü bilgisayarların yanı sıra, mobil cihazlarda da aynı etkiyi görüyoruz. Bunun sebebi OEM parçalarının da pahalanması.

Gartner'a göre 2016 yılının ortalarından bu yana PC DRAM fiyatlandırması iki katına çıkmış durumda. 4 GB modül, şu anda 25 ABD Doları'na bulunabiliyorken, bu parçalar geçen yıla kıyasla 12,5 Dolar artış gösterdi. SSD'lerde de gigabyte başına maliyet yine öyle.

Fiyatlar aşağı çekilirse, PC kullanıcıları da rahat bir nefes alacak. Zira parça fiyatlarının pahalılığından ötürü pek çok oyun sever çareyi bir şekilde dizüstü bilgisayarlarda bulabiliyor. Kuşkusuz onların da pek ucuz olmadığı açık.

Özellikle hafıza ve NAND flaş depolama çözümlerinin fiyatlarının artış göstermesi, gerek PC gerek dizüstü bilgisayar fiyatlandırmasında büyük etkide bulunuyor. Ancak SSD'lerde gelecek sene hafif bir rahatlama göreceğiz. Onu takiben de 2019 yılında, teknoloji araştırma şirketi Gartner'ın raporuna göre, SSD ve RAM fiyatları büyük ölçüde düşme eğilimi gösterecek. Ancak elbette bunun ne kadar doğru olduğunu, bizlere yine zaman gösterecek.

Okuyucu Yorumları