Steam 13 VR çalışanını kaybetti

Steam'de temel olarak VR ile ilgili konularda çalışan 13 kişi işlerinden ayrıldı!

SteamVR'da işten çıkarma

UploadVR'ın bildirdiğine göre Valve, aralarında sanal gerçeklik (VR) üzerinde çalışan kişilerin de bulunduğu 13 çalışanı işten çıkarttı. Firma, yayının internet sitesinden bazı isimlerin kaldırıldığını fark etmesinin ardından işten çıkartmaları doğruladı.

Bir düzineden fazla kişinin işten çıkartılması SteamVR platformu için kötü gözükse de, firma yakın gelecek planlarında büyük bir değişiklik olmadığını söyledi. Bu açıklamanın anlamının da tahminen Valve'ın sanal gerçeklik üzerinde çalışmaya devam edeceği olduğu söylenebilir.

Bir firma sözcüsü, geçtiğimiz ay anlaşmaların bir kısmının bitirilmesinin ardından 13 tam zamanlı çalışan ile yollarını ayırdıklarını söyledi. Bunun, işin hoş olmayan bir yanı olduğunu söyleyen sözcü, gelişmeden etkilenen çalışanlara teşekkür ederken, firmada büyük değişiklikler yaşanmayacağını belirtti.

İşten ayrılan çalışanların arasında Steam'in harici GPU'ları destekleme yeteneğini kazanmasında büyük önem taşıyan Nat Brown, sanal gerçeklik üzerinde çalışan Rob Rydberg ve Steam Controller üzerinde çalışan kişiler bulunuyordu.

Valve, SteamVR platformunu sanal gerçeklik cihazları için kurmuştu ve HTC'nin ilk Vive başlığını yaratmasına yardımcı olmuştu. Firma, platformu yeni ve geliştirilmiş özelliklerle güçlendirmeye devam ediyor ancak artık HTC'nin daha yeni başlıklarının SteamVR Tracking'i kullanmadığını belirtmekte fayda var.

Okuyucu Yorumları