Steam, yeni bir oyun kontrol cihazı tanıttı

Önce kendi işletim sistemini, sonra kendi konsolunu duyuran oyun devinin son bombası da patladı!

Bir bomba daha!

Steam'in bombaları ardı ardına geliyor. Önce, oyun dünyası için özel bir işletim sistemi olan Steam OS'u tanıtan ünlü oyun dağıtım servisi ardından bu işletim sistemiyle çalışan "PC oyun konsolu" Steam Machines'ı tanıtmıştı.

Şimdi ise, Steam Machines üzerinde oyun oynarken kullanılabilecek oyun kontrol cihazı ortaya çıktı. Alıştığımız konsol kumandalarının aksine, bu cihazın üzerinde joystick yerine laptopların üzerindeki "mouse pad"lere benzeyen dokunmatik iki alan bulunuyor. Böylece kullanıcılar, sadece parmaklarını yüzeye sürterek joystick'lere ihtiyaç duymadan oyunları kontrol edebiliyorlar. Cihazın ortasında ise dokunmatik bir LCD ekran yer alıyor.

Steam'in açıklamalarına göre bu cihaz, PC'lerin alışılmış klavye-fare oyun düzenini bozmadan onların görevlerini yerine getirebilecek. Kullanıcılar RTS/RPG gibi oyun türlerinde oyun kontrol cihazını klavye/fare gibi tanıtıp konfigüre edebilecekler.

Oyun kontrol cihazı, Steam Machines'i deneyecek olan 300 testçiye dağıtılacak. Ancak kontrol cihazının ilk prototiplerinde dokunmatik LCD ekran bulunmayacak. Steam / Valve, testçilerden gelen geri bildirimlere göre cihazda önemli değişiklikler yapabileceğinin altını çiziyor.

Okuyucu Yorumları