Steve Jobs'un 2008 hayalinde bile "o" varmış!

Bugünün en çok tartışılan Apple projesi, meğer yıllar önce Steve Jobs'un da hayaliymiş!

Steve Jobs'un hayali de oymuş

Ortaya çıkan yeni bilgilere göre Steve Jobs, Apple Car hakkında 2008 yılına kadar uzanan düşüncelere sahip durumdaydı. Nest kurucusu Tony Fadell'in Bloomberg ile yaptığı konuşmada açıkladığına göre ikili, geçtiğimiz on yıl içerisinde konu hakkında bazı görüşmeler yaptılar.

iPod'un ortaya çıkışının arkasındaki isim olarak görülen Fadell, 2008 yılında Apple'da kıdemli bir yöneticiydi ve söylediğine göre Jobs ile bir Apple araba üretmeleri durumunda ne yapacakları hakkında bazı görüşmelerde bulunmuşlardı. Fadell, 2008 yılında Jobs ile arabanın panellerinin, koltuklarının nasıl olacağı ve enerjinin nasıl sağlanacağı hakkında fikir alış verişi yaptıklarını söylüyor.

Tabii ki bizim bildiğimiz kadarıyla Apple henüz Car Play'in ilerisine giden bir araba planını açıklamış değil ve bunun yerine iPhone, iOS, Apple Watch, Apple TV ve benzeri üzerine odaklanmaya çalışıyor. Fadell'in röportajda söylediğine göre sürekli olarak çok yoğun, çok sıkışık olmalarından dolayı, üretmeyi çok isteseler de bir araba üretme imkanları bulunmamaktaydı.

Yine de, 2019 yılında yollara çıkacağı iddia edilen gizemli bir Apple Car söylentisi ortalıkta gezinmeye devam ediyor. Ne yazık ki, bütün bu söylentilere rağmen Apple tarafından bir açıklama yapılmış değil ve firmanın resmi bir açıklamasına kadar beklememiz gerekiyor...

Okuyucu Yorumları