Su geçirmez iPhone 7 için yeni sinyal!

Apple'ın bu hamlesi, iPhone 7'nin su geçirmez olacağının işareti olarak kabul ediliyor!

Su geçirmez iPhone 7'den yeni sinyal!

iPhone 7'nin ilk su geçirmez iPhone olabileceğine dair yeni ipuçları var.

Apple'ın ABD Patent Ofisi'nde yaptığı bir patent başvurusu, iPhone'da kullanılacak su geçirmez hoparlörlerden bahsediyor. Patent, hoparlör yapısını destekleyecek su geçirmez ve elastik bir zarın kullanılmasını anlatıyor. Patente göre bu zar, "bir dış ve bir iç yüzey içerebilir ve içeriye doğru uzayan bir kısma sahip olabilir". Patent, telefon suya maruz kaldığında yapının buna nasıl tepki vereceğini de detaylı bir biçimde anlatıyor.

Patent, cihazın su geçirmezliğinin bir sınırı olacağının altını çiziyor ve "su geçirmezliğin" belirli bir su derinliğine kadar sağlanabileceğini söylüyor. Patentte su geçirmezlik teknolojisinin destekleneceği cihazlar arasında akıllı telefonlar ve giyilebilir teknolojiler sıralanıyor.

Samsung, Sony gibi firmalar telefonlarında su geçirmezlik özelliklerine yer verse de Apple, şimdiye kadar iPhone'un su geçirmez olduğunu hiç iddia etmedi. Eylül'de tanıtılacak olan iPhone 7'nin bu teknolojiye hazır olup olmadığını bilmiyoruz, ancak Apple'ın gelecek için daha dayanıklı iPhone'lar planladığından emin olabiliriz.

Okuyucu Yorumları