SuSE Linux 9.1: AMD 64 desteği

SuSE, Hannover’deki CeBIT fuarında Linux dağıtımının bir güncellemesini tanıtıyor. Alışıldığı gibi SuSE Linux 9.1 de Personal ve Professional olmak üzere iki versiyon halinde sunuluyor. Her iki paket de standart olarak yeni 2.6 çekirdeğini temel alıyor. Notebook kullanıcıları ise geliştirilmiş ACPI

SuSE Linux 9.1:  AMD 64 desteği

Professional Edition ise sadece 32 Bit’i desteklemiyor ve paket içerisinde AMD 64 için de bir versiyon mevcut.. Bu sayede aynı zamanda Intel’in tanıttığı “Extended Memory 64 Technology” de desteklenebilecek. SuSE, Personal Edition ile sunduğu LiveCD sayesinde bilgisayarların birkaç adımda Firewall korumalı bir Linux Workstation’a dönüşmesini sağlıyor.

SuSE 9.1 grafik kullanıcı arayüzü olarak hem KDE 3.2.1 hem de Gnome 2.4.2 paketlerini sunuyor. Bunun haricinde paket içerisinde OpenOffice 1.1, Samba 3, gcc 3.3 ve Textmaker ile Planmaker programlarının demo versiyonları bulunuyor. SuSE 9.1 Pro, beraberinde toplam 2.500 program sunuyor.

SuSE 9.1’in Nisan ayı içerisinde piyasaya sunulması bekleniyor. Personal versiyonun iki CD, kurulum kitabı ve 30 günlük destek fiyatının yaklaşık olarak 30 Euro ve beş CD’li, iki Doppel DVD’li, kullanıcı ve yönetici el kitapçıkları ve 90 gün desteği olan Professional versiyonunun ise yaklaşık olarak 90 Euro’dan satılması bekleniyor.Güncelleme ve öğrenci paketleri ise yaklaşık olarak 60 Euro olacak.

Okuyucu Yorumları