Tablet PC'lerde önemli soru işareti!

HP, Apple ve şimdi de Dell... Ama hepsinde Türk kullanıcıların aklını kurcalayan bir mesele var...

Tablet PC'lerde önemli soru!

Dell'in iPad ile başlayan yeni akıma ayak uydurmakta geç kalmayacağı yeni bir şey değil. Firmanın ince tablet PC'sinin ismi Mini 5. Şimdilik cihaz hakkında bilinenler şu şekilde: WVGA çözünürlüğünü(800 x 480 piksel) destekleyen 5 inç büyüklüğünde ekran, otomatik odaklamalı tümleşik 5 Megapiksel kamera ve görüntülü chat için ikinci bir VGA kamera.

İnternette Dell'in tanıtım broşürlerinden alınmış resimler de ortaya çıktı. Resimlerde cihazı farklı renklerde görmek mümkün. Ayrıca Dell Mini 5'in en azından ABD sınırları içerisinde Amazon programları ön yüklü olarak geleceğine dair dedikodular da var. Örneğin e-kitap okuyucu (Kindle uyumlu), MP3 indirme veya video akışlarını izlemeye yönelik programlar gibi.

Mini 5'in tam olarak ne zaman pazar olgunluğuna ulaşacağı, diğer teknik detayları ve fiyatının ne olacağı henüz belli değil.

CHIP Online'ın yorumu:
Çeşitliliğin artması ve rekabet tüketici açısından yararlı; ancak akılları kurcalayan mesele, Amazon ve benzeri firmalar tarafından sunulan pek çok abonelik hizmetinin sadece ABD'de geçerli olması. Türk kullanıcılara sadece donanım mı sunulacak? Bekleyip göreceğiz...

Okuyucu Yorumları