Tehdit Gibi Açıklama: Microsoft’u Kapatırız!

Hakkında açılan tekelcilik davaları nedeniyle zor günler yaşayan Microsoft, davaları kaybetmeleri halinde, ticari faaliyet göstermelerine sebep olacak ürünleri kalmayacağını iddia ederek, Microsoft’un kapanabileceğini belirtti.

Tehdit Gibi Açıklama: Microsoft’u Kapatırız!

Microsoft İcra Direktörü Steve Ballmer konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu durumda ya şirketi kapatmak ya da Windows işletim sistemini piyasadan çekmek zorunda kalacağız. 9 eyaletin önerisi kabul edildiği takdirde, bu şirketi kapatmamız demek olur. Çünkü bizden neredeyse tüm yazılımlarımızı bedava vermemizi istiyorlar” dedi.

Eyaletin savcıları, Microsoft’un yarattığı tekeli kırmak amacıyla dava açmışlardı. Microsoft, davadan vazgeçmeleri için Adalet Bakanlığı ve 9 eyaletin yetkilileriyle bir çözüm anlaşması üzerinde pazarlık etmesine rağmen anlaşmaya varılamıyor. Anlaşma metni üzerindeki tartışmalar yarından itibaren federal yargıç huzurunda başlayacak. Eyaletin savcıları, Microsoft‘un, internet tarayıcısı (Ineternet Explorer) üzerindeki kontrolünden vazgeçmesini ve içinde diğer programların yer almadığı bir Windows sürümü hazırlamasını isterlerken, Microsoft ürünlerinin pazarlama şeklinin serbest rekabet kurallarına aykırı olmadığını, alınacak önlemlerin rakiplerinin yararına haksız uygulamalar olduğunu savunuyor. Microsoft’un kapanması halinde, Microsoft ürünleri ile çalışan tüm bilgisayarların yeniden konfigüre edilmeleri ve yeni sistemlere adapte olabilmeleri için çok büyük boyutlarda maliyetler söz konusu olacak. Bu sürecin, tüm sektörlerde bir “buzul” çağına yol açmasından endişe ediliyor.

Okuyucu Yorumları