Tek boynuzlu atlar gerçek mi? Biraz...

Masalların vazgeçilmez tek boynuzlu atları, biraz farklı da olsa, gerçekten aramızda yaşamış!

Tek boynuzlu atlar gerçek mi?

Masallarda ve hayali hikayelerde sıklıkla karşımıza çıkan tek boynuzlu atların; yani Unicorn'ların, Dünya üzerinde bir zamanlar gerçekten yaşadığını biliyor musunuz? Aslında bu canlılara at demek pek doğru olmaz ama genel hatlarıyla, yıllar önce yaşayan canlıların Unicorn'ları andırdıkları bir gerçek.

Rusya ve Kazakistan'dan paleontolojistler, tek boynuzlu canlıların eski zamanlarda Dünya'yı gezdiğine dair bir öneri sunan araştırmaya imza atmış durumdalar. Elasmotherium Sibiricum yani Sibirya unicorn'u olarak anılan bu canlıların, yaklaşık olarak 350.000 yıl önce soylarının tükendiği düşünülüyordu. Ancak bilim insanları, Batı Sibirya'da bulunan kafatası fosillerini incelediklerinde sadece 29.000 yaşında olduklarını gördüler. Bu da, tek boynuzlu canlılarla insanların, kısa bir süre için bile olsa, birlikte yaşadıklarını düşündürüyor.

Tabii ki bu araştırmada, tek boynuzluların büyüsel ve masalsı güçlere sahip olduğuna dair bir kanıt yok. Ancak bu canlıların etkileyici oldukları rahatlıkla söylenebilir. Tek boynuzluların yaklaşık olarak 4 ton ağırlığında, 4.5 metre uzunluğunda ve yaklaşık 1.8 metre yüksekliğinde oldukları tahmin ediliyor. Ön boynuzun ise bir gergedanınkinden çok daha uzun olduğu biliniyor.

Kimse unicorn efsanesinin nasıl ortaya çıktığı ve at benzeri veya keçi benzeri hayvanlara dönüştüğü konusunda fikre sahip değil. Ayrıca bu hayvanların neden bir saflık veya büyü simgesi haline dönüştükleri de bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları