Tek Tuşla E-posta Teknolojisi Artık HP iPAQ'lerde

Yeni HP iPAQ cep bilgisayarları, mobil bağlantının sınırlarını zorluyor.

Tek Tuşla E-posta Teknolojisi Artık HP iPAQ'lerde

Cep bilgisayarlarıyla gelen Windows Mobile 5.0 Direct Push teknolojisi, Nisan aynından itibaren yeni HP iPAQ hw6900 serisi ile kullanıcılarla buluşacak. Yeni cep bilgisayarı, mobil kullanıcılara kablosuz e-posta alabilmenin rahatlığını yaşatacak.

HP, en son teknolojilerle donatılmış yeni HP iPAQ hw6900 serisi Mobile Messenger cep bilgisayarının duyurusunu 3GSM’de Barcelona’da yaptı. Cep bilgisayarlarıyla gelen Windows Mobile 5.0 Direct Push teknolojisi, nisan ayından itibaren yeni HP iPAQ hw6900 serisi ile kullanıcılarla buluşacak. Akıllı cihaz, “push-email” (anında e-posta) özelliği sayesinde kullanıcılara kablosuz (tek tuşla) e-posta alıp gönderebilme özgürlüğünü yaşatıyor. Yeni iPAQ, e-posta arayazılımına veya ek masrafa gerek olmadan hem iş, hem de kişisel bilgilere erişim sağlayabiliyor. Sistem, HP iPAQ hw6900 serisiyle Nisan ayından itibaren Türkiye’de de kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Şık tasarımlı HP iPAQ hw6900 serisi, kullanıcılara kablosuz ses, hızlı GPRS/EDGE veri ağı oluşturma (ayrıca satılan), Wi-Fi, GPS ve Bluetooth gibi farklı yollarla bağlantı kurabilme şansı veriyor. Yeni iPAQ, entegre Wi-Fi ve GPRS/EDGE teknolojileriyle kullanıcılara uygun maliyete bağlantı kurabilme fırsatı sunuyor. Ayrıca, iPAQ hw6915 modelinde entegre dijital kamera bulunuyor.

HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Ülke Direktörü Serdar Urçar, profesyonellerin artık gittikleri pek çok yerden rahatlıkla bağlantı kurabileceklerini ifade ediyor ve ekliyor: “Anında tek tuşla e-posta, ses ve hızlı veri transferi sayesinde kullanıcılar, hem daha az cihaz taşıyacak, hem de ofis dışında iletişim kurabilmenin özgürlüğünü yaşayacaklar.”

Dünyanın en büyük mobil iletişim şirketlerinden Vodafone, mobil e-posta alan cihaz portföyüne, Mart ayından itibaren yeni HP iPAQ hw6900 cep bilgisayarını da ekleyecek.

Her Yerde E-posta Al/Gönder

Windows Mobile 5.0 çözümünde yer alan yeni “Direct Push” teknolojisiyle çalışan cep bilgisayarı, e-postaları, takvim içeriklerini veya kontak listelerini kablosuz ve otomatik olarak alabiliyor. Ayrıca, programdaki Mesajlaşma ve Güvenlik Özellikler Paketi sayesinde kullanıcılar, e-posta alımında mevcut Exchange sunucularını kullanabiliyorlar.

Dahili GPS Navigasyon sistemi, kullanıcıların gidecekleri yeri bulmalarına yardımcı olacak yön bilgileri sunuyor. İdeal bir yol arkadaşı olan HP iPAQ hw6900, çevredeki restoranları, otelleri, sinemaları, bankaları, benzin istasyonlarını, müzeleri vb. önemli noktaları listeliyor ve kullanıcılara gidiş talimatlarını sesli olarak veriyor. (Türkiye haritaları önümüzdeki aylarda - 2006 yılı içinde - temin edilecek.)

HP iPAQ hx6900 cep bilgisayarının başlıca özellikleri arasında şunlar yer alıyor:

· Operatörler tarafından desteklendiği takdirde quad-band GSM/GPRS/EDGE teknolojileriyle tüm dünyada ses ve veri alışverişi

· Erişim hakkı olduğu takdirde hızlı Wi-Fi (802.11b) İnternet

· “Push-email” özelliği

· Dahili GPS alıcı, opsiyonel navigasyon uygulamaları ve haritalar

· Bluetooth teknolojisi

· Microsoft Windows Mobile 5.0 işletim sistemi

· Güçlü cihaz ve veri güvenliği

· Entegre klavye

· Dahili 1.3 MP HP Photosmart dijital fotoğraf makinesi

· Mini SD yuvası sayesinde müzik dinleme imkanı

Okuyucu Yorumları