Telefon satarken nelere dikkat etmelisiniz?

Akıllı telefonunuzu satarken ondan en fazlasını kazanmanız için dikkat etmeniz gereken her şey!

Telefonunuzu mu satacaksınız?

Paranız az ve belki okul, belki yeni bilgisayarınız için kenara biraz para ayırmak istiyorsunuz. Akıllı telefonunuzu satmak, birikiminizi artırmak için harika bir yol; elbette bunu doğru yapmanız halinde.

Telefonunuzun fotoğrafını çekip, ikinci el satış sitelerinde ilan vermek kolay. Ancak en iyi sonuç için satış işine özen göstermeniz, potansiyel alıcılara bunu hissettirmeniz gerekiyor. Elbette telefonunuzun iyi halde olması ve iyi görünmesi de şart.

Doğru zamanı seçin

Satış işinde zamanlama önemlidir. Telefonunuz için en iyi fiyatı, genellikle ilk senesi içinde alırsınız. Örneğin her sene yenilenen iPhone'u yeni modeli çıkmadan bir ay önce satmak, iyi bir tercih olacaktır. Aynısını Samsung'un Galaxy S serisi için de söyleyebiliriz. Telefonunuzu yeni model ortaya çıkmadan önce, "en son model" olarak sattığınızda daha çok para alacaksınız.

iPhone'larda iOS'un en son sürümüne güncellenebilen iPhone'lar, her zaman daha çok para edecektir. Bu yüzden telefonunuzun hangi işletim sistemlerini çalıştırabildiğini (platformdan bağımsız olarak) araştırın. En son güncellemeleri çalıştırıyorsa, daha fazla para talep edebilirsiniz.

Cihazınızı koruyun

Cihazınızı koruyun

Kılıflar, ekran koruyucuları ve dikkatli kullanım, satış zamanı geldiğinde işinize yarayacak şeylerdir. Eğer cihazınızda çizikler vs. varsa, bunları potansiyel müşterilerinizin bilmesini sağlayın. Telefonunuzu alacak olan birinin en başından vazgeçmesi, daha sonra vazgeçip parasını iade etmenizi istemesinden daha iyidir.

Çekici hale getirin

Her zaman orijinal kutuyu, şarj adaptörünü, SIM adaptörünü ve varsa SIM slotu anahtarını dahil edin. Bunları yapmanız, telefona önem verdiğinizi gösterecek ve tekrar satış fiyatını artıracaktır.

Pakete ekran koruyucu, kılıf, kablosuz şarj adaptörleri ve dock'lar gibi düşük maliyetli ekstraları eklemeniz, şansınızı artırabilir.

Önce çevrenizi araştırın

Telefonunuzu çevrimiçi satış sitelerinde sergileyerek geniş bir alıcı kitlesine ulaşabilirsiniz. Ancak telefonunuzu daha yakınınızdakilere satarak daha kolay bir biçimde daha fazla kazanmanız mümkün olabilir. Bunun için yerel bir gazeteye ilan verebilir, Facebook'taki "satılık" gruplarını kullanabilir, öğrenciyseniz, duyuru panolarını ve okulun sıkça ziyaret edilen sayfalarını ve dergilerini kullanabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları