Temi: Tekerlekli, Farklı Bir Robot!

Robotların dünyasına, Temi isimli, aslında çok da iddialı gibi görünmeyen farklı bir üye daha katılıyor!

Temi: Tekerlekli, farklı bir robot!

Roboteam isimli şirket, robot dünyasına Temi olarak adlandırdığı yeni robotunu sunuyor. Temi, en basit tanımıyla, tekerlekli bir tablet. Ancak bu robot, diğerlerinden biraz daha farklı; elleri ve yüzüyle insanların yerini alma amacı taşımıyor. Bunun yerine karşımıza çıkan şey, yaklaşık bir metre boyunda, dört tekerlekli ve temel olarak merkezindeki tabletin sağladığı işlevlere odaklanan bir cihaz.

Temi'nin arkasındaki fikir ise TV izlemek, aile üyeleri ile video görüşmeleri yapmak, müzik dinlemek veya Google Assistant'ınıza sorular sormak gibi şeyleri daha fazla yerde daha rahat bir şekilde yapabilmenizi sağlamak ve bu sırada akıllı telefonunuzu veya tabletinizi elinizde taşımak zorunda kalmamak.

Örneğin reklam videolarında bir kullanıcı, Temi'yi çağırarak bir yemek tarifi istiyor ve Temi, uygun bir tarif bularak sürekli olarak kullanıcıyı takip ediyor ve tarifi ekranında gösteriyor. Böylelikle de kullanıcı, rahat bir şekilde yemeğini pişirmeye başlayabiliyor ve tarifi takip edebiliyor.

Robot, bu işlemleri yapabilmek için yüz tanıma ve askeri drone'larda kullanılan seyahat yöntemleri gibi pek çok etkileyici teknolojiyi kullanıyor.

Roboteam'in söylediğine göre robot 2018'in sonlarında sunulacak ve 1.500 doların altında bir fiyata sahip olacak. Firma, beta süreci içerisinde 1.000 kişi ile deneme yapmayı planlıyor ve sonrasında alınan tepkilere göre dağıtıma başlamayı amaçlıyor...

Okuyucu Yorumları