Tesla, Satış Mağazalarını İnternete Taşıyor!

Tesla, araba satışlarını sadece internet üzerinden yapmaya karar verdi!

Tesla mağazaları kapatıyor

Tesla, yaptığı bir duyuru ile tüm perakende satış mağazalarında araçlarının satılmasını durdurarak, çevrimiçi satış platformuna geçiş yapacağını söyledi. Tesla CEO'su Elon Musk, basın ile yaptığı bir konferans görüşmesinde bu değişim ile masrafları ciddi bir şekilde azaltacağını ve 35.000 dolarlık Model 3'ün sunulmasına yardımcı olacağını söyledi.

Tesla temsilcilerinin tahminlerine göre sadece online satışlara geçmek, firmanın masraflarını en az %6 azaltacak ve bu da müşterilere yansıyacak. Ayrıca yeni ve ucuz Model 3'ün yanı sıra Model S ve X'in fiyatları da düşürülecek.

Bu karar doğal olarak çalışan sayısının azalmasına sebep olacak ancak Musk, Tesla'nın hizmet bölümünün (müşteri hizmetleri gibi) daha iyi bir müşteri deneyimi için genişletileceğini söylüyor.

Tesla'nın galeri mağazalarının kaçının insanların arabaları görmeleri ve test etmeleri için açık kalacağı henüz belli değil ancak Tesla, bu mekanlara ihtiyacı azaltmak için depozito programını yenilemiş durumda. Artık Tesla araçları için 1.000 dolar depozito yatırarak aracı 1.000 mil sürmek ve deneyim beğenilmezse iade etmek mümkün olacak.

Okuyucu Yorumları