Tesla'nın işçi sağlığını umursamadığı iddia edildi

Tesla'nın fabrikalarındaki çalışanları sağlık sorunlarıyla baş başa bıraktığı iddia edildi!

Tesla'ya şok suçlama!

Tesla, yılın ilk aylarında son derece çarpıcı bir suçlama ile karşı karşıya kalmıştı. The Investigative Reporting'ın iddiasına göre; Tesla, çalışan yaralanmalarını ciddiye almıyor ve güvenlik şartnamelerini de görmezden geliyor. Şimdiki iddialarsa, öncekilerden bile vahim.

The Investigative Reporting Reveal'e göre Tesla, çalışan yaralanmaları alt düzeyde göstermek için, fabrika içindeki sağlık çalışanlarını da baskı altına almış durumda. Kısa süre önce Tesla'nın Fremont fabrikasında çalışan Anna Watson, konuyla ilgili itiraflarda bulundu. Watson, "Uyguladıkları yöntem kontrol dışıydı. Çalıştığım pek çok şirket, çalışanların motivasyonunu zedelememek için, kazaları içeride halletmeye çalışıyor. Ancak Tesla'nın hastalara olan yaklaşımına benzer bir şeye asla tanık olmadım."

Watson ve dört eski klinik çalışanının iddialarına göre, fabrikadaki poliklinikte sürekli "geçici sağlık uzmanları" bulunuyordu. Başlarında "gerçek bir yönetici" bulunmayan bu kişiler, işçilere dikiş atmakta bile zorluk çekiyorlardı; zira kayıt mekanizması bile mevcut değildi. Kliniği yöneten Access Omnicare'ın bir çalışanı, "Tesla'nın kendilerine baskı yaptığını ve yaralanma kayıtlarının olabildiğince az gösterilmesi istelendiği" savundu. Söylentilere göre işçilerin doktor izni olmadan 911 servislerinden yararlanamacağını dikte edildi ve 911 yerine Lyte kullanılmaları empoze edildi.

Access Omnicare'in sahibi Basil Besh ise bu iddiaları kabul etmiyor. Basil Besh, açıklamalarında "Kayıtlı işçi yaralanmalarının sayısının düşmesi, Tesla'nın baskısından değil, çalışanlarımızın daha keskin teşhis koymalarından kaynaklanıyor. Çalışanlarımızın yanlız olduğu ve yöneticilerin iş başında olmadıklarını ifadeleri de gerçeği yansıtmıyor. Çalışanlara 911'i, hayati durumlar söz konusu olmadıkça aramamaları tavsiye ettik" ifadelerini kullandı.

National Council for Occupational Safety and Health(Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi), Tesla'nın Amerika'da çalışılacak "En tehlikeli" yerlerden biri olduğu yönünde bir rapor yayınlamıştı. Yeni iddialar, bu raporu doğrular nitelikte...

Okuyucu Yorumları