TEST: 12 megapiksel kameralı Pixon 12

Samsung Pixon 12 ile ezber bozuyor: Kameralı ceplerde yeni bir devir başlatan 12 MP cep testte...

Pixon 12: 12 MP cep testte

12 milyon piksel - Samsung'un yeni cep telefonu Pixon 12'nin kamerası tam tamına 12 megapiksellik fotoğraflar çekebiliyor. Bu cep telefonu piksel savaşlarında bir rekor. Peki rekortmen bu telefonun diğer özellikleri de benzerlerinden öne çıkıyor mu? Donanım konusunda Pixon 12 ne kadar iyi? Multimedya özellikleri yeterince etkileyici mi?

İlerleyen sayfalarda işte bu sorulara cevap arayacağız. Şimdi gelin, Samsung'un rekortmen cebi Pixon 12'nin ne kadar iyi olduğuna birlikte karar verelim...

Samsung Pixon 12: Donanım

Samsung Pixon 12: Donanım
Pixon 12'nin rakiplerinden eksiği yok.

Artılar:

Ağırlıkla bir kameralı cep telefonu olsa da Pixon 12'nin diğer donanımları da oldukça güçlü. Cihaz, çekilen 12 megapiksellik fotoğrafların hızla aktarılabilmesi için güncel bağlantı yöntemleri HSDPA'yı ve kablosuz ağı destekliyor. 1 GB ya da 2 GB'lık bir bellekle beraber gelecek telefonun belleği 16 GB'a kadar yükseltilebiliyor. Ekranı ise Samsung'un son dönemde büyük önem verdiği AMOLED teknolojisine sahip. Bu keskin ve parlak görüntüler demek; hem de güneş altında bile.

Eksiler:

Cep telefonunun her yerini değiştirip bambaşka bir görünüme sokmak isteyenler Pixon 12'de hayal kırıklığına uğrayabilirler. Çünkü Pixon 12'e sadece yardımcı yazılımcıklar eklenebiliyor. Bunun dışında Samsung yazılım mühendislerinin zevklerine mahkûmsunuz. 1000 mAh'lik pil ise bize göre biraz zayıf. Bir önceki model M8800'de bu pil sadece 4 saatlik bir konuşma sağlayabiliyordu.

Samsung Pixon 12: Multimedya

Samsung Pixon 12: Multimedya
Pixon 12'nin ilgi odağı kamerası

Artılar:

Pixon 12'nin en güçlü olduğu konu multimedyada kamerasından bahsetmeden geçmek tabi ki olmaz. Samsung, Pixon 12'nin 12 megapiksellik kamerasını otofokus, hem LED hem de Xenon'dan oluşan çiftli bir flaş seti ve fotoğraf kameralarında rastladığımız birçok ayrıntı ayar ile donatmış. Bu kadar değerli bir bileşeni otomatik bir lens koruyucu ile güvence altına almayı da unutmamış.

Kameranın kullanımı rahat ve hızlı. Fotoğraf çekiminden sonra ikinci kareyi çekmek için saniyelerce beklemek zorunda kalmıyorsunuz. İki saniyenin altındaki toplam bekleme süresi bile size yavaş geliyorsa seri çekim özelliğini kullanabilirsiniz. Kameranın hoşumuza giden bir diğer özelliği ise akıllı fokus seçeneği. Bu sayede dokunmatik ekrana tıklayarak işaretlediğiniz fokus nesneleri hareket ederse Pixon 12 bunları izleyebiliyor ve nesnenin netliğini koruması sağlanabiliyor - oldukça zeki bir buluş. Kameranın makro modu ise beş santimetre uzaklıktan cisimleri görüntülemenize izin veriyor. Test cihazı ile çektiğimiz fotoğraflar ise keskinliği ve doygunluğu açısından oldukça başarılı. Tek gözümüze çarpan biraz soluk kalan kırmızı tonlar. Pixon 12, 720 x 480 piksel çözünürlüğünde videolar da çekebiliyor. Bunun yaparken de bu büyük sayıların hakkını yeterince veriyor.

Testimizde kameranın büyüsüne kapılıp zamanımızı fazlasıyla aştığımız için multimedya menüsünün diğer sakinleri MP3 çalar ve GPS yön bulma işlevleri hakkında şimdilik bir yorum yapamıyoruz. Ama bunların bir önceki sürüm olan Pixon'a oldukça benzediğini tahmin ediyoruz.

Eksiler:

GPS yön bulma yazılımı ve diğer yazılımlar Samsung'da genellikle ucuzlatma duvarına takılıyor. Bunun dışında telefonun bir ses çıkışının olmaması ve piyasada bulunan kulaklık setleri için adaptöre ihtiyaç duyması ise cihazın bir başka eksisi.

Samsung Pixon 12: Kullanım

Samsung Pixon 12: Kullanım
Pixon 12 özel bir tasarıma sahip değil, ama kullanımı oldukça kolay.

Artılar:

108 x 53 x 14 milimetre boyutlarındaki cep telefonu ele iyi oturuyor. TouchWiz 2.0 arayüzüne sahip Samsung'a özel işletim sistemi kullanımı zorlaştırmıyor. Herşey mantıklı yerlerinde. Çok sayıdaki küçük uygulama için üç başlangıç ekranında - bunu S8000 Jet'ten biliyoruz - yeterince yer var. Elimizdeki bir seri üretim öncesi bir model olmasına rağmen oldukça kaliteli bir yapıya sahip. Metal arka yüzünde parmak izleri kalmıyor.

Eksiler:

3,1 inçlik boyutu ile pek de büyük sayılamayacak dokunmatik ekran her zaman dokunuşlarınızı doğru algılayamıyor. Özellikle uygulamalar penceresinde sıklıkla istemediğimiz uygulamaların çalıştığını gördük. Uygulamaların kapanması için beklemek ve tekrar denemek insanın canını sıkabiliyor. Umarız bu sorun seri üretim de giderilir. Bunun dışında Pixon 12'nin tasarımını sıra dışı kılacak bir özelliği yok. Arka yüzündeki kameranın biraz dışarı çıkıntı yapması bazen takılmalara sebep oluyor.

Samsung Pixon 12: Sonuç

Samsung Pixon 12: Sonuç
Pixon 12: Kamera severleri kalbinden vuracak

Her zaman büyük megapiksel sayıları her şey değil desek de Pixon 12'nin keskin görüntüleri bizi gerçekten büyüledi. İki flaşı, dokunmatik fokus özelliği ve yüksek çalışma temposu Pixon 12'yi tam bir fotoğraf canavarı haline getirmiş. Telefon kamera işlevlerinin dışında da arttırılabilir bellek, kablosuz ağ ve internet özellikleriyle günün akıllı telefonlarının sunduğu her şeyi sunuyor. Pixon 12'nin bizim keşfedebildiğimiz tek kötü yönü ise her zaman istediğiniz gibi işlemeyen dokunmatik ekranı. Bunun dışında fazla genişletilemeyen işletim sistemi de kimi kullanıcılar için sıkıcı olabilir.

Pixon 12'nin Türkiye fiyatı 1.350 TL. Ürünün HepsiBurada.com sayfasına ulaşmak ve satın almak isteyenler buraya tıklayabilir...

Alternatif:

Eğer 12 MP'lik kamera sizin için şart değilse Samsung i8910 HD modeline de göz atmanızı öneririz. Geliştirilebilir Symbian sistemine ve mükemmel bir dokunmatik ekrana sahip i8910 HD'nin 8 megapiksellik kamerası da var. Bu fiyatları yüksek buluyor ama yine de güzel bir kameralı telefon istiyorsanız size önerimiz Sony Ericsson C905. 8 MP'lik kamerası olan telefonun bunun yanında oldukça gelişmiş multimedya özellikleri de var.

Okuyucu Yorumları