Tim Cook, Apple'ın Otomobil Planlarını Açıkladı!

Apple CEO'su Tim Cook, firmasının otomobil planlarını ilk kez bu kadar net açıkladı; ancak beklediğimiz şeyi söylemedi!

Apple'ın otomobil planı belli oldu!

Apple'ın Project Titan'ı ortaya çıktığından bu yana firmanın sürücüsüz otomobil işine ciddiyetle yaklaştığını biliyoruz. Şimdi ise firmanın CEO'su Tim Cook, Apple'ın bu alandaki konumunu iyice belli etti: Apple, sürücüsüz otomobiller üzerinde çalışıyor ancak bu, Apple markalı direksiyon, şasi veya ön cam anlamına gelmiyor.

Cook, "otonom sistemlere" odaklandıklarını söylüyor - yani firma daha çok sürücüsüz otomobillerin yapay zekasını inşa etmekle ilgileniyor ve mekanik parçalarla çok fazla ilgilenmiyor. CEO, Bloomberg Television'a yaptığı bir açıklamada "Bu çekirdek teknoloji ve bunu çok önemli görüyoruz," dedi ve şöyle devam etti: "Bunu tüm yapay zeka projelerinin anası olarak gördüğümüzü söyleyebiliriz [...] Muhtemelen üzerinde çalıştığımız en zor yapay zeka projelerinden bir tanesi."

Cook projenin detaylarından pek bahsetmese de otomotiv sektöründe otonom sürüş alanında büyük bir potansiyel gördüklerini belirtti.

CEO'nun söylediklerinden Apple'ın kendi logosunu taşıyan bir otomobil üretmeyeceği sonucu çıkıyor. Apple her zaman olduğu gibi doğru zaman gelmeden böyle bir adım atmayacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları