Time to Play Fair: Spotify, Apple'ın politikalarını şimdi de özel bir siteyle eleştirdi

Spotify, Apple'ın politikalarından mutlu değil...

Spotify, Apple'ın politikalarını şimdi de özel bir siteyle eleştirdi

Apple, bir süredir Spotify'ın uygulama güncellemelerini reddediyor. Tam olarak üç güncelleme reddedildi. Apple'ın reddetme gerekçesi, güncellemelerin şirketin çevrimiçi satın alımlarla ilgili yönergelerini ihlal etmesi olarak belirtiliyor.

Spotify, yaklaşık iki yıl önce AppStore'un uygulama içi ücretlerden %30'luk bir pay alma politikalarına karşı Epic Games, Deezer ve diğer şirketlerle koalisyonu da dahil olmak üzere Apple ile olan anlaşmazlıklarda yer aldığı için, bu anlaşmazlık yeni bir şey değil. Ancak bu sefer Spotify, uygulamaya müşterilerin çevrimiçi satın alma işlemleri için e-posta almalarını sağlayan bir e-posta düğmesi ekleme konusunda bir sorunla karşılaşıyor.

Sorunlar, Apple'ın geliştiricilerinin e-posta gibi araçlar aracılığıyla iOS uygulaması dışında satın alma ve ödeme seçenekleriyle ilgili ayrıntıları paylaşmasına izin verdiğinde ortaya çıktı. Buna Spotify tepki gösterdi: "Apple'ın kurallarının bugün bizi tüketicilere sunmaya zorladığı Sesli Kitap satın alma akışı çok karmaşık ve kafa karıştırıcı - kafa karıştırıcı çünkü kuralları keyfi olarak değiştiriyor ve yorumlanmalarını imkansız kılıyor."

Bildirilene göre Apple, Spotify'ın sesli kitap satın alma sistemini üç kez reddetti. Apple başlangıçta Spotify Web üzerinden sesli kitap satın alma talimatlarını kaldıran ilk güncellemeyi onayladıysa da, Spotify'ın hukuk ekibi de işin içinde olduğu için sonraki güncellemeleri reddetti. Spotify, çatışmayı önlemek için, sesli kitapların fiyatını kaldırmak ve bir e-posta bağlantısı aracılığıyla uygulama dışında satmak zorunda kaldı. Böylece sesli kitap satın almak isteyen tüketiciler sesli kitabı seçecek ve kitapla ilgili ayrıntıları içeren bir e-posta alacaktı. Ancak Spotify daha sonra Apple'ın artık uygulamada sesli kitap satın alma seçeneği göstermediğini bildirdi.

Spotify, Apple'a karşı site bile yaptı

Bir Apple sözcüsü, sesli kitapların eklenmesiyle ilgili herhangi bir sorun olmadığını, bunun yerine sorunun, müşterilerin sesli kitap satın almaya teşvik edilmesi olduğunu söyledi. Sözcü şunları söyledi: "Sorunun nasıl çözüleceği konusunda onlara açık bir rehberlik sağladık ve uygulamayı uyumlu hale getiren değişiklikler yaptıktan sonra onayladık."

Spotify, Apple'ın politikalarına uymaya karar verirse, kazancının %30'unu Apple'a ödemek ve Apple'ın "karmaşık" sistemini takip etmek zorunda kalacak. Ancak bu, endişelerini “Time to Play Fair” (Adil Oynama Vakti) web sitesinde paylaşan Spotify için uygun gözükmüyor…