Tomb Raider için yeni dönem başlıyor: Yeni film için yeni bir Lara Croft gelebilir

Yeni Tomb Raider filmi için sular ısındı: İsim hakkını alacak olan stüdyo, karşımıza yepyeni bir Lara Croft ile çıkabilir.

Yeni Tomb Raider filmi için yeni bir Lara Croft geliyor

Amazon’un sahibi olduğu MGM, 2018 yılındaki Tomb Raider filminin devam filmini çekmek için çok fazla bekledi ve uzun bir süredir varlığını sürdüren oyun serinin film hakları bir sonraki filmin çekimi için serbest kaldı. Belirtilene göre şu anda birkaç farklı stüdyo film haklarını satın almak için ihale sürecinde mücadele veriyor.

Hakların el değiştirmesi ile beraber filmde aynı kadroyu kullanma zorunluluğu da bulunmuyor ve bu yüzden bir sonraki Tomb Raider filmi farklı bir Lara Croft aktrisi ile devam edebilir ve hatta baştan başlatılabilir. 2018 Tomb Raider filminin Lara Crosft rolündeki yıldızı Alicia Vikander’di ve aldığı eleştiriler hem olumlu, hem de olumsuz pek çok farklı bakış açısını içeriyordu.

MGM’nin başlangıçtaki planları 2021 yılında bir devam filmi yayınlamaktı ancak muhtemelen COVID-19 salgını gibi olaylar, bu planları engellemiş gibi gözüküyor. Yeni hakları kimin alacağı şimdilik belli değil.

Daha küçük ekranlarda ise Netflix halen bir animasyon Tomb Raider uyarlaması üzerinde çalışıyor. Bu dizi henüz bir resmi yayın tarihine sahip olmasa da, oyunun Shadow of the Tomb Raider ile tamamlanan yeniden başlatılmasının devamında gerçekleşecek.