Torrent'e atılan en sert yumruk bu oldu!

Bugüne dek torerent sitelerinin başına pek çok olay geldi ama hiç biri bu son olay kadar sert olmadı

En sert yumruk bu oldu!

Telif haklarını çiğnemekle suçlanan Torrent sitelerinin başı her geçen gün biraz daha derde girmeye devam ediyor. Pirate Bay'in başına gelenler, popüler torrent aracı LimeWire'ın tarih olması, pek çok torrent sitesinin mahkemelerle boğuşması derken, en sert hamle geçtiğimiz günlerde ABD'den geldi. ABD mahkemeleri, birçok torrent sitesinin alan adına el koydu.

Aralarında Torrent-finder.com, 2009jerseys.com ve Dvdcollects.com gibi önemli sitelerin de yer aldığı bu sitelere girmek isteyenler, artık karşılarında bir uyarı mesajı buluyorlar. Bu mesajda, alan adına el koyulduğu açıklanıyor. Ayrıca telif haklarını çiğnemenin yol açacağı büyük cezalardan bahsediliyor.

Dev oyun, film ve müzik şirketlerini memnun eden bu karar, bazı sivil toplum örgütleri ve internet grupları tarafından pek de hoş karşılanmış değil. Dev şirketler, doğal olarak kendi ürünlerini bedava dağıtan bu sitelerden pek hoşlanmıyorlar. Ancak konu internet olunca, özgürlük kavramı bir kez daha kafa karıştıran etken haline geliyor.

Okuyucu Yorumları