Troller, Dev Satın Almayı Engelledi!

İnternet dünyasının en büyük satın alımlarından biri, "Troll Problemi" nedeniyle suya düştü!

Büyük satın almada büyük sorun!

Geçtiğimiz aylar boyunca Disney, Verizon, Google ve Microsoft gibi pek çok büyük firmanın Twitter'ı satın alacağına dair söylentiler bulunmaktaydı. Disney, en sonunda geri çekildi ve Bloomberg, bunun sebebinin, Twitter'da sıkılıkla yaşanan troll sorunu ve internet tacizleri olduğunu söylüyor. Firma, uzun bir süredir bu sorunu çözmeye uğraşıyordu ancak sonuç olarak anlamlı bir adım atabilmiş değil.

Ancak görünene göre Disney, bu anlaşmayı tamamlamak üzereydi. Medya devi, potansiyel anlaşmaları tartmak için iki yatırım bankası ile anlaşmıştı ve Twitter ile masaya oturmuştu ancak Twitter'ın yaşadığı sorunlar, bu anlaşmanın ortadan kalkmasına sebep oldu. Her ne kadar Twitter para kaybetmeye devam etse de, şu anda yaklaşık olarak 12 milyar dolar değerinde gözükmekte.

Ancak Twitter'ın büyük probleminin gölgesi, Disney'in aile-dostu görüntüsüne uygun görülmemekte. Öne çıkan profiller ve "sıradan" kullanıcılar kolaylıkla anonim troll orduları tarafından hedeflenebiliyor ve Twitter, henüz bunu durdurmak için etkili bir yöntem bulabilmiş değil. Twitter'dan troll sesleri yükselmeye devam ettikçe, hem kullanıcılar hem de potansiyel satın alıcılar için büyük bir sorun olacak gibi görünüyor...

Okuyucu Yorumları