Trump'tan "interneti kapatalım" önerisi

ABD'nin yeni başkan adayı Donald Trump'tan "ilginç" bir öneri geldi: İnterneti kapatalım!

"İnterneti kapatalım" önerisi

Amerikan başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçiler'in aday adayı Donald Trump, seçim konuşmalarını birbirinden ilginç (!) önerilerle süslemeye devam ediyor. Trump Güney Karolina'da yaptığı konuşmasında Amerikan vatandaşlarının IŞİD'e katılmasının önüne geçmek için, internetin kapatılması gerektiğini söyledi.

Trump açıklamasında ABD'nin "internet yüzünden çok sayıda vatandaşını kaybettiğini, bir şeyler yapmanın vaktinin geldiğini" söyledi. Cumhuriyetçi aday özellikle bazı bölgelerde internetin engellenmesi gerektiğini düşünüyor.

Peki Trump interneti nasıl kapatmayı düşünüyor? Trump meselenin özüne vakıf olduğunu düşündüğü Bill Gates ve benzeri isimlerden yardım alarak internetin kapatılabileceğini söylüyor.

Sözlerinin eleştirileceğini söyleyen Trump "Şimdi ifade özgürlüğü, ifade özgürlüğü diyecekler, Bunlar ahmak insanlar. Bizde ahmak çok" dedi.

Amazon patronu Jeff Bezos ise Amerikan'ın IŞİD problemine bir çözüm getirmek yerine Trump için bir çözüm getirebileceğini söyleyerek Twitter üzerinden "Blue Origin roketinde bir yer ayırabiliriz #sendDonaldtospace (Donald'ı uzay gönder)" twitini paylaştı.

Okuyucu Yorumları