Turkcell Dergilik'e Çok Özel Bir Ödül!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Turkcell Dergilik uygulamasını jüri özel ödülüne layık gördü!

Turkcell Dergilik'e Çok Özel Bir Ödül!

Türkiye'nin ilk interaktif dijital dergi platformu olarak Turkcell'in geliştirdiği Dergilik uygulaması, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Gazetecilik Başarı Ödüllerinde jüri özel ödülüne layık görüldü.

Bu yıl 71.'si düzenlenen ve 10 Haziran akşamı The Marmara'da yapılan ödül töreninde Dergilik'e okuma alışkanlıklarına sağladığı olumlu katkı dolayısıyla ödül verildi. Gazetecilik Başarı Ödüllerinde bu yıl bir ilkin gerçekleştiğini belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu "Dünyada çok sağlam bir yer edinen dijital yayıncılık, ülkemizde henüz çok yeni farkındalık sağlayabilmiş durumda. Dergilik olarak bu alana öncülük etmiş olmaktan da mutluluk duyuyoruz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti gibi çok köklü ve itibarlı bir kuruluşun başarımızı görüp ödüllendirmesi bizim için ayrıca mutluluk ve gurur kaynağı oldu. 300'den fazla yayının istediğiniz an cebinizden ya da tabletinizden ulaşılabilir olmasına imkan veren Dergilik ile Türkiye'de dijital okuma dönüşümünü sağlarken, gazetecilerin telif haklarını koruyan bir uygulamaya imza attık" dedi.

Mayısta 1.9 milyon dergi okundu

Dergilik'te mayıs ayı boyunca okunan dergi sayısı nisan ayına göre yüzde 78 artarak 1.9 milyona ulaştı. Mayısta en fazla mizah, eğlence ve kadın kategorileri altındaki dergiler tercih edildi. 5 ayda indirilen dergi adedi 5 milyon 135 bini bulurken mayısta en çok Uykusuz. Leman, Atlas, National Geographic ve Bayan Yanı okundu.

Tüm operatörler kullanabiliyor

Bünyesindeki 300'den fazla yayını okuyucularla buluşturan Dergilik'te dekorasyondan teknolojiye, mizahtan aile ve çocuğa, iş dünyasından moda ve eğlenceye pek çok kategoride yayın yer alıyor.

Kullanıcılar Dergilik'te aylık ortalama 24 dakika geçiriyor. Uçak ya da metroda çevrimdışıyken de okuma ve otomatik indirme özellikleri sunan Dergilik uygulaması Apple Store veya Google Play üzerinden ücretsiz olarak yükleniyor. Turkcell'li olup belirli tarifelerde yer alan kullanıcılar tarifelerine ek ücret ödemeden Dergilik içeriğinde yer alan 300'e yalan dergiyi indirip okuyabiliyor.

Dergilik'in dikkat çeken bir özelliği de diğer operatörlerin kullanıcılarına açık olması. Diğer operatör kullanıcıları aylık 14.99 TL karşılığında Dergilik'e abone olabiliyor. Ek olarak, abone olmayan ve olmak istemeyen kullanıcılar dergileri tek tek de satın alabiliyor. Bugün uygulamada 100'e yakın dergi ücretsiz sunulurken, diğer operatör kullanıcıları da bu yayınları ücretsiz indirip okuyabiliyor.

Okuyucu Yorumları