Türklerden ABD'ye uygulama!

ABD'den umudu kesen Teksas'taki bir kurum, Türklerden bakın hangi cep uygulamasını istedi!

Türklerden ABD'ye uygulama!

Teksas Salem Protestan Kilisesi yetkilileri Youtube'da görüp yeni yıl kutlamalarında kullanmak istedikleri iPadWall uygulamasını Amerika'da daha önce yapan bir firma bulamayınca Türkiye'nin en büyük yazılım şirketlerinden SoftTech'e ulaştı. Yazışmaların ardından SoftTech mühendisleri Amerika'ya gitti ve SoftTech tarafından geliştirilen iPadWall kilisenin yeni yıl kutlamalarında kullanıldı.

Tam 54 iPad kullanıldı

Texas Houstan'da 3 günde kurulumu gerçekleştirilen iPadWall'da 54 iPad kullanıldı. Apple yetkilerinin de hayranlıkla izlediği uygulama, kilise tarafından daha önce kayıt edilen çeşitli videolar sahnedeki kilise üyelerinin ellerindeki iPad'lerden ışık ve ses ile oluşturulan bir koreografi ile eş zamanlı olarak izlenebildi. Proje, daha önce yine SoftTech'in dünyada ilk olarak geliştirdiği iPadWall projesinden sonra bir koreografiyle oluşturulan ilk iPadWall uygulaması özelliğini de taşıyor.
54 iPad'in kullanıldığı gösteri yaklaşık 20 dakika sürdü ve izleyenlerden tam not aldı. Amerikan gazete ve televizyonlarının da büyük ilgili duyduğu gösteri sonrasında birçok yayın organı SoftTech mühendisleriyle röportaj yaptı.

Peki neden SoftTech'i tercih ettiler?

Peki neden SoftTech'i tercih ettiler?

'Teknolojideki hızlı gelişim, iş ve sosyal yaşamı da şekillendiriyor'

Teknolojiyi yakından takip ettiklerini belirten SoftTech Genel Müdürü Levent Berkman, "Teknolojik dönüşüm önümüzdeki dönemde telefon ve tabletler üzerinden yaşanacak" dedi. Berkman, "iPad'i kullanarak çeşitli Wall projeleri ortaya koyan firmalar mevcut aslında. Bizim uygulamamızın sunduğu interaktif özellikler ve kullanıcı deneyimi ise onu farklı kılan nokta. Teksas'tan bir kilisenin de bizlere ulaşıp yapmak istedikleri çalışma için bizden yardım istemelerinin nedeni de bu. Bir Türk şirketi olarak, teknoloji kanallarından bize ulaşılması ve bu konudaki yetkinliğimizi burada sergileyebilmek, bizim için gurur verici" şeklinde konuştu.

Berkman ayrıca, SoftTech'in kurulduğu 2006 yılından itibaren farklı iş alanlarında uzmanlaşmış, teknolojik yetkinliğe sahip kadrosu ile başta bankacılık olmak üzere birçok sektörde kaliteli ve yaratıcı yazılım ürünleri sunduğunu ifade etti. Berkman SoftTech'in yarattığı 700 kişilik istihdam ve büyük mühendis kadrosu ile büyük ölçekli projeler gerçekleştirdiğini belirtti.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları