Twitter CEO'su Parag Agrawal'dan açıklama geldi: İşten çıkartma operasyonu olacak mı?

Twitter CEO'su Parag Agrawal, Elon Musk'ın Twitter’ı satın almasından sonra çalışanlarına "şu an için" planlanmış bir işten çıkarma operasyonunun olmayacağını açıkladı.

Twitter CEO'sundan "işten çıkartılanlar olacak mı" açıklaması

Twitter CEO'su Parag Agrawal, bu yıl içinde Elon Musk şirketi devraldığında ne olacağı konusunda personele çok fazla somut yanıt vermiş değil.

İddialara göre Agrawal, şirket için bir konuşmada, işten çıkarmaların "şu anda" planlanmadığını söyledi. Satın alma tamamlanana kadar CEO olarak kalacağını söyleyen Agrawal, daha sonra ne olacağı konusunda ise yorum yapmadı. Yönetim kurulunun bağımsız başkanı Brett Taylor ise satın alma gerçekleştikten sonra şirketin yönetim kurulunun dağılacağını söylüyor.

Musk'ın Twitter'ı satın alma niyeti bu ayın başlarında kamuoyuna açıklandığında, bazı Twitter çalışanları Musk'ın şirketi devralmasına karşı rahatsızlık duyduğunu açıklamıştı. Musk ise satın almada niyetinin ekonomik getiri olmadığını, Twitter’da bazı değişiklikler yapmak istediğini belirtmişti. Musk, geçen hafta Twitter'ın algoritmasının "açık kaynak kodlu" olması gerektiğine inandığını da söylemişti.

Musk’ın Twitter’ı bu yılın sonunda devralması planlanıyor. Twitter personeli nelerin değişeceğini bekleyip görecek. Agrawal, "Tüm yanıtları bilmiyoruz, şu anda bir belirsizlik dönemindeyiz" açıklamasını yaptı.