Uber'e karşı çok sert açıklama

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası üyeleri, yaptıkları basın açıklaması ile Uber'e karşı zehir zemberek sözler sarf etti...

Uber'e karşı çok sert açıklama

Uber'e dava açan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası üyeleri, dün gerçekleşen duruşma sırasında İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı ve bir basın açıklaması yaptı. Açıklama, oda başkanı Eyüp Aksu tarafından yapıldı.

Aksu özetle şunları söyledi: "İstanbul Taksicileri olarak emeğimizi ve ekmeğimizi kesinlikle kimseye yedirtmeyiz. Hâkim 15 gün içerisinde bilirkişi raporunu istedi. 15 gün içerisinde bilirkişi raporu gelir gelmez hâkim tedbir kararını verip açıklayacak. Gelişmeler lehimize. Korsan değiliz, hırsız değiliz. Ekmeğimizin peşindeyiz. Avrupa ülkelerinde taksicilerin eylem yaptığı, sağı solu yakıp yıktığı gibi eylem yapmak istemiyoruz. Eğer meclisimiz bu konuda çalışmazsa, adalet farklı bir karar verirse taksi esnafının sabrı taşar. Taksi esnafı ekmeği için her şeyi yapar. Taksicilerin yıllardır korsan taşımacılığa karşı verdiği mücadele herkesin malumudur. Uber'in faaliyetleri, korsan taşımacılığın bir diğer görünüşüdür. Ancak ülkemize verdiği zarar dahil olmak üzere tüm sonuçları aynıdır. Bu durum sadece taksici esnafın değil ülke menfaatini gözeten tüm kesimlerin kaygısı olmalıdır."

Açıklama sırasında taksi şoförleri de, kornalarıyla Uber'i protesto etti. Bu arada alanın yakınından geçen ve Uber aracı olduğu düşünülen bazı araçlara yabancı maddelerin fırlatıldığı görüldü.

İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Okuyucu Yorumları