Uber'in Cinsel Taciz Davasında Sürpriz Son!

Cinsel taciz suçlamaları nedeniyle zor günler geçiren dev şirket, en azından iki kadınla, detayları açıklanmayan bir anlaşmaya imza attı!

Cinsel taciz davasında sürpriz son!

Bloomberg'in söylediğine göre Uber, iddialara göre 2015 yılında ABD'de hizmetin sürücüleri tarafından cinsel tacize uğramış olan iki ismi açıklanmayan kadın ile anlaşmaya vardı. Şikayetçiler, firmaya Kaliforniya'da dava açmışlardı çünkü şüphelinin hareketlerinden firmayı sorumlu tutmak istiyorlardı.

Uber, sürücülerin anlaşmalı kişiler olmaları ve çalışan olmamaları sebebiyle sorumlu tutulamayacağını söylemişti ancak bir federal yargıç, bu Mayıs ayında aldığı karar ile davayı reddetme isteğini kabul etmedi. Şimdi ise, altı ay sonra, iki taraf bir anlaşmaya varmış durumda ancak detaylar henüz kamuya açıklanmış değil.

İlk kadının söylediğine göre bir Uber sürücüsü ona 2015 Şubat ayında, arkadaşını gideceği yere bıraktıktan sonra saldırdı. Güney Carolina'dan ikinci kadın ise benzer bir hikayeye sahipti ancak Ağustos 2015'te olan bu olayda kadın kurtulmayı başaramamıştı ve arkadaşı araçtan indikten sonra kendisine tecavüz edilmişti. İki davanın ortak noktası ise, Uber'in sürücülerinin kontrollerini düzgün yapmaması olarak gözükmekteydi. Firma, sürücülerinin parmak izlerini almıyor ve sadece isimlerini adli kayıtlarda kontrol etmekle yetiniyor.

Araç paylaşımı hizmeti bu iki kadın ile anlaşmaya varmış iken, büyük ihtimalle benzer birkaç dava daha bulunmakta. Bu yılın daha erken dönemlerinde sızan bir belgeye göre, ABD dışında pek çok ülkede de firma pek çok farklı cinsel taciz/saldırı davası ile karşı karşıya. Hatta Hindistan, 2014 yılında bir tecavüz şikayetinin ardından hizmeti yasaklamıştı. Fransa'da bir sürücü ise, cinsel saldırı şikayeti ile tutuklanmasının ardından açığa alınmıştı.

Okuyucu Yorumları