Ubuntu'dan Apple'a hodri meydan!

Ubuntu Linux'un kurucusu Shuttleworth yeni rakibini belirledi: Apple ve Mac OS...

Ubuntu meydan okudu!

Kozmonot ve aynı zamanda Ubuntu Linux'un kurucusu olan Mark Shuttleworth, dev şirket Apple'a meydan okudu.

Görselliğe önem veren ve tasarımlarıyla adından sıkça söz ettiren Apple'dan, daha doğrusu Mac OS'tan daha güzel bir masaüstü yaratmayı planlayan Shuttleworth, çalışanlarını bir araya toplayarak, Apple'ı yakalamakla kalmamalarını, Apple'dan daha kaliteli bir masaüstü tecrübesini kullanıcılarına ulaştırmalarını istedi.

Ubuntu'nun ticari sponsoru olan Shuttleworth'un şirketi Canonical, Ubuntu'ya destek vererek, iki sene içerisinde 'daha iyi' bir konuma gelmesi için çalışmaya devam edecek.

Shuttleworth, Ubuntu'nun yakın geleceği ile ilgili şu sözleri kaydetti: "İki sene içinde önümüzdeki en büyük görev, kullanışlı ve istikrarlı olan Linux masaüstünün aynı zaman da daha fazla göze hitap etmesini sağlamak."

Shuttleworth'e göre açık kaynağın sağladığı büyük fırsatlar sayesinde, pek çok yeniliğin önü açılabiliyor. Firefox gibi açık kaynak projelere tam destek veren Shuttleworth, önlerinde bazı engellerin olduğunu da kabul ediyor.

Platformların beraberce kullanabilmesi gerektiğini ifade eden Shuttleworth'a göre, asıl önemli olan Linux'un tek taraflı kazanan bir platform haline gelmesinden ziyade, birden fazla platformda yazılımlarının nasıl çalışabileceğini göstermek.

Okuyucu Yorumları