Uçaklar için kablosuz internet hizmeti

Boeing’in birimlerinden biri olan Connexion by Boeing ile Intel, uçaklarda yüksek hızlı kablosuz Internet hizmetini geliştirmek ve yaygınlaştırmak için anlaştıklarını duyurdu.

Uçaklar için kablosuz internet hizmeti

Anlaşmaya göre şirketler Intel® Centrino™ mobil teknolojiye dayanan dizüstü bilgisayarların konfigürasyonları ile uyumluluk testini başarı ile tamamladı böylece uçaklarda ilk internet erişim hizmetini sunan Connexion by BoeingSM Intel’in Kablosuz Uyumluluk Sertifikasyonu ile donatıldı.

Connexion by Boeing, özel ve devlet kurumlarının jetlerindeki kullanıcıların yanı sıra, ticari uçaklar ve onların yolcuları için sunulan tek yüksek hızlı Internet, veri ve eğlence bağlantı hizmeti niteliğinde.

Kablosuz Uyumluluk Sertifikasyonu yoluyla Intel, son kullanıcıların deneyimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek olan hizmet kalitesi, kapsama alanı ve devre dışı kalmaya ilişkin sorunları belirlemek ve bunlari en aza indirmek için, kablosuz servis sağlayıcılarla birlikte çalışıyor. Bu güne kadar bu sertifikasyon programı, dünya çapında 70.000’den fazla hotspot’u çalıştıran 103 servis sağlayıcıda uygulandı.

Intel Mobil Platformlar Grubu Pazarlama Direktörü Keith Kressin konuyla ilgili şunları belirtti: “Intel ve Connexion by Boeing, uçuş sırasında zamanlarını geçirmek için yeni seçenekler arayan yolculara güvenli hizmet sağlayan yüksek hızlı uçak Wi-Fi hizmetini test etmek için geniş kapsamlı bir işbirliği gerçekleştirdi. Son kullanıcıların deneyimlerini geliştirmek için görüşlerini paylaşan Intel ve Connexion by Boeing, uçakta çalışma, eğlence ve iletişim için yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor.”

Connexion by Boeing’den Başkan Yardımcısı David Friedman ise, “Connexion’un servis hizmetini Intel Centrino mobil teknolojisi ve cihazları ile uyumlu hale getirerek, yolcuların yerdeyken Web’de sörf yapmaları ve kurumsal bir VPN’e bağlanarak canlı olarak TV seyretikleri gibi, uçakta da aynı yüksek kaliteyi elde etmelerini ve sorunsuz Wi-Fi deneyimine sahip olmalarını sağladık” diye belirtiyor.

Connexion by Boeing ve Intel, hem iş hem de başka amaçlarla seyahat edenleri hedefleyerek, ortak pazarlama, tanıtım ve eğitim çalışmaları yoluyla uçakta sunulan bu Internet erişimi servisinin bilinirliğini artırmak, daha fazla denenmesi ve kullanılması için havayolu müşterileri ile de birlikte çalışıyor. Connexion by Boeing servisi bugün, Lufthansa Airlines, Scandinavian Airlines, Japan Airlines, ANA, Singapore Airlines ve China Airlines’da 70 uçakta ve dünya üzerindeki 100’den fazla günlük uçuş rotasında sunulmakta. Ayrıca Austrian Airlines, Korean Air, El Al, Asiana ve Etihad da yakında uzun mesafeli uçaklarında bu yüksek hızlı servisi sunmaya başlayacak.

Okuyucu Yorumları