UFO hacker'ı için yolu sonu kötü bitti!

Artık bir kahraman olan UFO hacker'ı McKinnon için yolun sonu kötü bitti: İşte son karar...

UFO hacker'ının acı sonu!

CHIP Online McKinnon davasını başından beri takip ediyor: Bilmeniz gereken her şey için rakamlara tıklayın: 1, 2, 3, 4...

UFO hacker'ı McKinnon, Amerika'ya teslim edilecek. İngiliz Gary Mckinnon bundan yedi yıl önce Amerikan Adalet Bakanlığı tarafından suçlanmıştı. Federal bilgisayar sistemini, Amerikan Ordusuna, Donanma ve Hava Kuvvetleri ile Savunma Bakanlığı ve NASA'ya ait 97 bilgisayarı hackleyen McKinnon, amacının zarar vermek olmadığını, UFO'lara dair belgeleri aradığını söylemişti.

Dünya dışı yaşam arayan adam bu başarısıyla bütün dünyayı büyülese de Amerika peşini bırakmadı. İngiltere'de yargılanıp cezalandırılmasına izin vermeyen Amerika o gün bugündür McKinnon'un Amerika'ya teslim edilmesi için uğraşıyordu.

Bu olay Amerika'yla İngiltere arasındaki bir antlaşmaya da dikkat çekti. Amerika, İngiltere'den suçluları isteme hakkına sahipken, İngiltere, Amerika'dan suçluların gönderilmesini isteme hakkına sahip değildi.

McKinnon'un savunmasında Asperger Sendromu'na sahip olduğu be bu yüzden Amerika'ya yollanmasının yanlış olacağı savunuldu. McKinnon'un Amerika'ya iade edilmemek için bir üst makama başvurması bekleniyor. McKinnon'u savunanlar kararı merhametsiz bulduklarını belirttiler ve Amerikan Başkanı Obama'ya bu işin çözümü için 40 İngiliz milletvekilinin imzaladığı bir mektup gönderecekler.

Okuyucu Yorumları