Ünlü Moda Şirketi Balenciaga Kripto ile Ödeme Kabul Ediyor

Kripto paraların kullanım alanları hızla artarken moda ve giyim şirketi Balenciaga da BitPay aracılığı ile kripto paraları ödeme seçenekleri arasına ekledi.

Ünlü Moda Şirketi Balenciaga Kripto ile Ödeme Kabul Ediyor

Kripto para sektörü tüm hızıyla büyümeye devam ediyor. Özellikle aracı şirketlerin popülaritesinin artması ile daha fazla şirket tarafından kabul edilen kripto paraların genel kabulü de artmış durumda. Öyle ki şirketler direkt kripto kabul etmek için belli başlı bir alt yapıya ihtiyaç duyuyorlar. Sektörün karmaşık olarak algılanması sebebiyle direkt kripto kabul etme konusunda zorluk yaşayan şirketler aracı kurumları kullanarak kolayca kabul edebiliyor. Balenciaga da kripto para birimlerini ödeme olarak kabul etmek için BitPay ile anlaştı.

BitPay aracılığı ile şirketler kolay bir şekilde tercih ettikleri kripto para birimleri ile ödeme alabiliyorlar. BitPay alınan kripto varlığı fiata dönüştürerek şirketlere fiat akışı sağlıyor. Böylece müşterilerin ödeme seçenekleri artarken, şirketler de kriptonun kolay ödeme yeteneklerinden faydalanabiliyor.

Küresel olarak birçok ülkede faaliyet gösteren Balenciaga, şimdilik kripto kabulünü sadece ABD'de test ediyor. Ek olarak şirket hâlihazırda sadece Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Dogecoin (DOGE) kabul ediyor. Ancak ilerleyen dönemde bu seçeneklerin de artması bekleniyor.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.