"Unutulma hakkı" için yeni karar!

Google'dan isminizi arama sonuçlarından silmenizi istediniz. Peki ya bu durum, haber olduysa?

Google'a unutma emri!

İngiltere'deki bir mahkeme, Google'ın "unutulma hakkı" konusundaki haberlere olan bağlantıların, arama sonuçlarından kaldırılmasına hükmetti.

İngiltere'nin danışma bürosunun geçtiğimiz hafta verdiği bu karar sonucunda Google'ın bağlantıları 35 gün içerisinde kaldırması gerekiyor. Bununla birlikte Google'ın karara itiraz etme hakkı da bulunuyor.

Geçen sene verilen bir karar sonucunda Google, kullanıcılara arama motoru sonuçlarından kaldırma talebinde bulunabilecekleri bir hizmet sunmaya başlamıştı. Böylece kullanıcılar, web'den isimlerini silemeseler de Google'ın sayfalarından kaldırılma şansına sahip olmuşlardı.

Yeni kararın, ismini arama sonuçlarından sildiren bir kullanıcının şikayeti sonucunda verildiği söyleniyor. Kullanıcı, bir süre önce ismini Google'dan sildirmesine rağmen bu konuyla ilgili ortaya çıkan haberler sonucunda kullanıcının ismi, yeniden internette göründü. Google ise kullanıcının bu haberlerin bağlantılarının silinmesine yönelik talebini kabul etmemiş.

Bununla birlikte bu karar, konuyla ilgili tüm haberlerin Google'dan kaldırılacağı anlamına gelmiyor. Anlaşıldığı kadarıyla Google, yalnızca kullanıcının isminin göründüğü haberlere olan bağlantıları arama sonuçlarından silecek.

The Guardian'ın geçen aylarda sızdırdığı veriler, Google'a yapılan kaldırılma taleplerinin çoğunun, özel veya kişisel bilgilerinin silinmesini isteyen sıradan kişiler tarafından yapıldığını göstermişti.

Okuyucu Yorumları